Midyat Gazete

Midyat'ta 3 Odalı Evde 3 Aile Biri Özürlü 15 Kişi Birlikte Yaşıyor

MİDYAT

Midyat İlçesinde 3 Odalı Evde 3 Aile Biri Özürlü 15 Kişi Birlikte Yaşıyor.

3 Odalı Evde 3 Ayrı Hayat

 

Midyat'ta 3 Odalı Evde 3 Aile Biri Özürlü 15 Kişi Birlikte Yaşıyor

 

Selahattin Erol

Mardin'in Midyat İlçesinde 3 Odalı Evde 3 Aile Biri Özürlü 15 Kişi Birlikte Yaşıyor.

 

Midyat Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarında zemin katta 3 odalı kiralık evde yaşayan aile onlara uzanacak yardım elini bekliyorlar.

 

Evde birlikte yaşayan ve belden bacakları olmayan özürlü olan Şahize Altunkaynak ise dramı yürekleri parçalıyor. 6 aylık iken yanlış iğne sonucu ayaklarından özürlü ve yürüyemez halde olan 47 yaşındaki Şahize Altunkaynak, gözyaşları arasında çektikleri zorlukları anlatarak kendilerine uzanacak yarım elini bekliyorlar.

 

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Altunkaynak şöyle konuştu: "Benim doğumum ile birlikte 6 aylık iken yanlış iğne sonucu yürüyemez oldum. Kâbus gibi bu yaşamı kadar geldim. Bende diğer normal insanlar gibi yaşamak, yürümek, dolaşmak istiyorum. Bu dört duvar arasında annem, gelinlerimiz ve çocukları ile birlikte yaşıyoruz. Babam vefat etti. Bir kişininim yardımı olmadan bir yere gidemiyorum. Özürlü aracım vardı ki oda bozulunca maddi imkânsızlıktan dolayı tamir edemedik. Benim ihtiyacımı karşılayabilecek protez bacakta olsa, araçta olsa yürümek istiyorum."

 

Aynı evi paylaşan 6 çocuk annesi Şahize'in yengesi Türkan Altunkaynak (37) ise, "Evimiz kira, kocam inşaatlarda amelelik yapıyor. Geçimimiz çok zor oluyor. Kayın validem de ve eltim ve görümcem ile birlikte oturuyoruz. Görümcemin aldığı özürlü ve bakıcı maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Oturduğumuz ev kirasını bile zor ödüyoruz. Kayın validem şimdilik Nusaybin'de hastanede tedavi görüyor."

 

Evin diğer gelini Ziynet Altunkaynak (30) ise 3 çocukla birlikte aynı evi paylaştıklarını ifade ederek, "Kendi halimize şükrediyoruz ama ne yapalım, Kürtçeden başka dil bilmiyor, Türkçe dahi kendi halimize anlatamıyoruz. Benim eşimde geçici işlerde gündelikçi olarak çalışıyor. Hep birlikte görümcemin özürlü ve bakıcı maaşıyla eşlerimizin gündelik olarak aldıkları parayla, kaynanam, eltim ve çocuklarla yaşıyoruz."dedi.

 

Evin okula giden tek çocuğu okula giden Dilman Latunkaynak ise, evde hastalanan biri olduğu zaman hastaneye kendisinin götürdüğü ifade ederek, "bazen okula dahi gidemiyorum. Halam olsun yengem ve annem olsun Türkçe bildiğim için ben onları hastaneye götürüyorum. Halamın bir an önce yürümesini istiyorum."diye konuştu. 

 

Altunkaynak ailesi hayırseverlerinde desteğiyle bu zor günleri aşacaklarına inanıyorlar. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.