Midyat Gazete

Midyat'ta, Ailenin Öğrenci Başarı Üzerindeki Etkisi Konulu Seminer Verildi

MİDYAT

Midyat ilçesinde, öğrenci velilerine “ailenin öğrenci başarı üzerindeki etkisi”ne yönelik seminer verildi.

Midyat ilçesinde, öğrenci velilerine "ailenin öğrenci başarı üzerindeki etkisi"ne yönelik seminer verildi.

 

Fahrettin Önen ilkokulunda velilere yönelik eğitim amaçlı konulu seminer okul rehber öğretmeni Fikret Ölmez tarafından verildi.

 

 

AİLENİN ÖĞRENCİ BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Ölmez semineri yapmaktaki amacını konusunda şöyle konuştu: "seminerin temel amacı okul aile ve öğrenci üçgenini oluşturup daha sıkı takip ile öğrencilerde kalıcı başarı ve davranış değişikliği sağlamaktır. Bu amaçla velilere öğrencilerin, başarısızlık nedenleri çalışma ortamının olmayışı, yeterli çalışamama, kalabalık aile, anne-babanın olumsuz davranışları, öğrenme problemleri, öğrencilerin okul dışında maddi kazanç için işlerde çalıştırılmasıdır.

 

Öğrenci başarısı için aileye düşen görevler, özellikle öğrencinin çalışması için çalışabileceği uygun bir ortam ayarlanması ve öğrencinin desteklenmesi, öğrenci takibi yani evde, okulda ve arkadaşları arasında davranış ve başarı açısından takibinin yapılması gerekir. Öğrenciyi tüm yönleriyle tanınmaya çalışılması lazım. Aanne babanın çocuğa karşı davranışları, çocuğu eleştirmemek, kıyaslamamak, ilgi göstermek, anne babanın tutarlı olması, çocuğa güvenmek, öğrenciyi desteklemek, hatalarının karşılığında doğru 'Ödül-Ceza' yöntemlerini kullanabilmek gerekir. Okulu öğrenciye benimsetmek açısında neler yapılabileceği konularında veliler bilgilendirilmiştir."dedi.

 

Ölmez ayrıca, bundan sonra da eğitim amaçlı velilere, "madde bağımlılığı, çocuk istismarı, çocuğa şiddet" konulu seminerler verileceğini kaydetti.

 

Seminer sonunda öğrenci velileri memnuniyetlerini dile getirerek, ilçede konferans salonu yetersi olduğundan dolayı sınıflarda verilmesine tepki göstererek bir an önce Midyat'ta sosyal bir tesisin kazandırılması gerektiğini dile getirdiler.

 

Veli Vesile Keleş şöyle konuştu: "Böyle güzel seminerlerin ve konferansların yapılması çok anlamlı buluyorum. Ancak sınıfta verilmek zorunda kalınması ilçemizde bir salonun olmayışı çok anlamsız buluyorum. Seminer salonu olmayışından guruplar halinde verilmek zorunda kaldılar. Ben şahsen çok üzüldüm. Güzel ilçemize en kıssa zamanda bir salonun yapılmasını istiyorum." dedi. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.