Midyat Gazete

Midyat'ta Bulunan Suriyeli Ve Iraklılara Yardım

MİDYAT

Merkezi İstanbul’da bulunan Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Midyat’taki Çadır Kentte bulunan, bin 500 çocuk için, kışlık giysi, gıda ve bebek bezi yardımında bulundu.

Iraklı ve Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilere bir yarımda Hazar Derneğinden geldi. Kampta bulunan çocuklara kışlık giysi, mama, süt, çocuk bezi dağıtıldı.

Işıklar Mahallesinde bulunan çadır kenti ziyarete gelen Hazar Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün eşi Ayşegül Bingöl ve kamp çalışanları tarafından karşılandı.

Kampta bulunan bin 500 çocuk için kışlık giysinin yanı sıra süt, mama ve bez yardımı yapıldı.

Yapılan yardımlara ilişkin açıklamada bulunan Hazar Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu " Hazar eğitim kültür ve dayanışma derneğinin yaptığı bir organizasyonla buradayız, buradaki bulunan bin 500 çocuğu giydirmek için burayız. Türkiye'ye son zamanlarda çok fazla sığınmacı gelmiş bulunuyor. Her dinden ve her ırktan insan burada. Biz hepsi için elimizden gelen şeyleri yapmak istiyoruz. Suriyeliler için yaptık, gelen Kürt kardeşlerimiz için yaptık ve bugün Ezidiler için buradayız. Ezidilerin de yalnız kalmamasını istiyoruz onlarda bizim misafirlerimiz ülkemizin misafirleri onlarında ayakları aç sırtları ince, onlara da elimizden geleni yapmak için bugün buradayız. Bin çocuğu; fanilasından, ayakkabısına, kazağından pantolonuna, montuna kadar giydireceğiz inşallah. Ayrıca 500 tane çocuğumuza da sür mama ve bez getirdik, hem Suriyeli kardeşlerimizin bebeklerine hem Ezidi kardeşlerimizin bebeklerine inşallah bunları vereceğiz. İnsani sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız." diye konuştu.

Yapılan yardımların çok anlamlı olduğunu ifade eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün eşi Ayşegül Bingöl ise " Bu derneğin sığınmacıların dertleriyle dertlenmeleri gerçekten çok gurur verici. Ülke adına böyle şeylerin olması gerçekten çok güzel, çok teşekkür ediyorum kendilerine."ifadelerini kullandı.

Heyet yapılan yardımların ardından kamptan ayrıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.