Midyat Gazete

Midyat'ta Dış Fırçası Dağıtıldı

MİDYAT

Sağlık Bakanlığı, topluma ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında ‘Günde 2 kez 2 dakika’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Türkiye genelinde diş fırçası ve macunu dağıtılıyor. Bu kapsamda Midyat’ta da Midyat’ta sağlık seti dağıtıldı.

 

Sağlık Bakanlığı, ağız ve diş sağlığı seferberliği başlattı. Topluma diş sağlığı bilinci kazandırmak için başlatılan kampanya kapsamında Türkiye genelinde ilk olarak 5 milyon 650 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macununu dağıtılacak.

Midyat İstiklal Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğe; Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Erol Çeliker, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Emine Al, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Özdemir, Hastane Müdürü Beyazıt Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. B. Melih Güneştan, Okul müdürü Cengiz Gültekin, öğretmenler ve öğrenci velilerini katıldı.

Vatandaşlara ağız ve diş sağlının önemini vurgulamak için Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir çalışma başlattığını belirten Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Erol Çeliker, emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda sinevizyon sunumuyla ağız ve diş sağlığı hakkında gelen bilgiler veren Hastane Başhekim Yardımcısı DT. Hüsnü Yıldırım, dişleri fırçalamanın ve ağız sağlığının önemini vurguladı.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara diş fırçası ve macunu hediye edildi.

 

Kaynak: www.AjansMidyat.Com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.