Midyat Gazete

Midyat'ta Doğada Pedal Çevirip, Ezidileri Yakından Tanıdılar

MİDYAT

Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, Ezidi köyüne doğru bisiklet turu düzenledi.

Midyat Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği daha önce ''Karasu Vadisi Doğa Yürüyüşü'' etkinliğinin ardından bu kez üyeleriyle birlikte bisiklet turu ile doğaya pedal çevirdiler ve Ezidi kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

Yapılan etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan dernek üyelerinden Mustafa Ayaz "Mezopotamya'nın kadim halklarından ve kültürel zenginliklerinden olan 'Ezîdîlerin dünyasına pedal çevirdik. Êzîdîlerin gelenek görenek ve dinleri hakkında bilinmeyenlerin ya da yanlış bilinen şeylerin aydınlatılması için böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinliğimizde ekolojiyi de unutmadık tabi, bu yüzden etkinliğimizin ulaşımını bisikletlerle sağlamaya karar verdik. Öncelikle Ezîdîlerin yasadığı onları en iyi yansıtan koyu tespit etmek için alan çalışmasına çıktık ve bu şekilde Midyat'ın Güven (Bacdınne) mahellesini uygun bulduk. dedi.

Kültürel etkinliğin heyecanlı geçtiğini vurgulayan Ayaz " Bacinê köyüne yaptığımız ziyaretlerde orada Şengal istilasından kaçan ve Bacinê köyünde yaşamını sürdürmeye çalışan Êzîdîlerin din adamlarından Sehxwedêdayla görüşme fırsatımız oldu. Burada ezilerle ilgili 'Mezra Ezidiya' isimli belgesel izledik. Kültürel ve ekolojik etkinliklerimiz bu bağlamda devam edecektir."ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 30 bisikletlinin katıldığı etkinlik sabah kahvaltısının ardından Ezidi Kültür evinde yapılan temaslarla son buldu.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.