Midyat Gazete

Midyat'ta Doğuştan Ayakları Olmayan Gencin Yardım Feryadı

MİDYAT

Midyat’ta zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 25 yaşındaki doğuştan engeli Şehmus Onat “Tek isteğim, yaşıtlarım gibi bende yürümek. Başka hiçbir şey istemiyorum.”dedi.

 

Cumhuriyet Mahallesi, 548 Sokakta kiralık bir evde görme engelli babası İbrahim Onat annesi ve 5 kardeşiyle birlikte yaşayan Onat, feryadını duyacak hayırsever vatandaşlara ve devlet yetkililerinden protez ayak talebinde bulundu.

-Tedavi yarım kaldı-

Daha önce Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun talimatlarıyla akülü engelli aracı alındığını ve Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün desteği ile de İstanbul'a tedavi amaçlı gidip ameliyat olduğunu belirten Onat, maddi sıkıntılar yüzünden yeniden kontrollere gitmediğini ve tedavisinin yarım kaldığını kaydetti.

-Baba 10 yıldır görmüyor-

Babasının 10 yıldır 'Tavukkarası' hastalığına yakalandığından dolayı görmediğini belirten Onat " 25 Yaşındayım, 25 yıldır doğuştan engelliyim. Bir yıl önce sağ ayağıma ptorez takılması için ameliyat oldum. Ama maddi durumumuz olmadığı için takamadık, tek istediğim diğer insanlar gibi yürümek. Devlet büyüklerimizden, hayırsever büyüklerimizden yardım bekliyorum. Sadece yardım istiyorum."şeklinde konuştu.

Baba İbrahim Onat çocuğunun durumuna elinden bir şey gelmediğinden dolayı büyük ızdırap çektiğini ifade ederken, anne Naciye Onat ise "Ciğerim parçalanıyor, keşke oğlumun yürüdüğünü görmek bana nasip olsaydı."diye konuştu.

Okul okurken büyük zorluklar çeken Onat, liseyi açıktan okuyor. Sınav günleri büyük zorluklar çekerek merdivenleri tırmandığını dile getirirken İstanbul Çapa TIP Fakültesi'nde yarım kalan tedavi için gelecek müjdeli haber bekliyor.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.