Midyat Gazete

Midyat'ta dünya Kudüs etkinliği

MİDYAT

Midyat ilçesinde faaliyet gösteren bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından 'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

Midyat ilçesinde faaliyet gösteren bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından 'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

 

Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı'nda, toplanan gurup adına basın açıklamasını okuyan Mıhallemi Arap Yardımlaşma Derneği (May-Der) Başkanı Abdulvahap Sağlam, Kudüs'ün sıradan bir mekân olmadığına ve iki milyarlık Müslüman nüfusa rağmen kutsal Filistin topraklarının esaretinin hepimiz için utanç verici olduğunu söyledi.

 

Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Siyonist İsrail devletinin Ortadoğu da inşa edilmesinden bu yana, maalesef Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşı hiç eksik olmamıştır. İşgalci Siyonist İsrail'i buradan telin ediyoruz. Bu mübarek günün tüm İslam coğrafyasına başta Filistin, Irak ve Suriye, Afganistan, Pakistan, Mısır, Sudan, Yemen ve Bahreyn'e huzur getirmesini diler dünya Kudüs gününü bize armağan eden o kutlu İmama da rahmet diliyoruz."dedi.

 

Basın açıklamasında İsrail bayrağının temsili resmini ateşe veren ve İsrail aleyhine "Midyat'tan Kudüs'e bin selam ","Zulme karşı tekbir yumruk ", "Kalbimiz Gazze'de " , "Kalbimiz Aksa'da" gibi sloganlar atan grup tekbirlerle alandan ayrıldı

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.