Midyat Gazete

Midyat'ta, 'Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri' söyleşi düzenlendi

MİDYAT

Midyat ilçesinde lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik “Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri” konulu söyleşi düzenlendi.

Midyat'ta, 'Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri' söyleşi düzenlendi

 

MARDİN – Mardin'in Midyat ilçesinde lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik "Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri" konulu söyleşi düzenlendi.

 

Kocatepe Orta Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Siber güvenlik siber sistemlerle önümüzdeki yıllar daha da önem kazanacağını ve artık enerjinin dağıtımı ve üretimi birçok çok cihazın birbiriyle bağlantılı olacağı söyledi.

 

Arslan, "akıllı evlerin, kendi kendine giden akıllı arabaların, akıllı şehirler, önümüzdeki dönem sık sık karşılaşacağımız konulardır."dedi.

Bazı şeyler akıllandıkça otomatik oldukça kontrollerinde sıkıntı yaşatabilir diyen Arslan, şöyle konuştu: "Mesela enerjinin akıllı olması demek bunun yanlış birinin kontrolüne geçtiği zaman istediği şekilde enerjimizi yönlendirebilir vücudumuzdaki bir cihazın bile otomatik olarak kullanılabilmesi kansız, bıçaksız bir şekilde ölümümüze bile sebep olabilir. Onun için siber sistemlerinin kontrolünü çok iyi bilmemiz lazım. Bunu kontrolünü başkasına bırakmamamız lazım siber güvenlik önümüzdeki günlerin en önemli teknolojilerinden bir tanesi olacak. Türkiye'de de TÜBİTAK bünyesinde siber güvenlik enstitüsü kurduk. Bu tip kritik teknolojilerin kontrolünün tamamen elimize geçirmemiz lazım."diye konuştu.

 

Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Alp ise, Müslüman bilim adamlarının tarihin her döneminde en faydalı buluş ve çalışmalara imza attığını belirterek, öğrencilere "Bu insanlarla ne kadar övünürseniz azdır. Her şeyin temelinde iyi bir eğitimin var olduğunu kaydeden Alp, yeni bir dünya görüşünün etkileri sonucu bu milletlerde bilgiye ve bilime karşı büyük bir ilgi ve duyarlılık oluştuğunu söyledi.

Söyleşiye TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Söyleşinin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.