Midyat Gazete

Midyat'ta Girişimcilik Kursu Açıldı

MİDYAT

Mardin Genç Müsiad, Oto Sanayicileri Odası ve Kosgeb işbirliği ile Düzenlenen Girişimcilik Kursu Midyat Halk Eğitim Merkezi'nde başladı

Kosgeb tarafından verilecek olan hibe ve kredi desteği için gerekli eğitimin içerdiği girişimcilik kursu Midyat Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda başladı. Mardin Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (Müsiad) Başkanı Lokman Günlüoğlu'nun konuşması ile başladı. Günlüoğlu konuşmasında " Midyat'ta girişimcilik kursu açılması için üyelerimizden yoğun talep aldık. Bizde Oto Sanayicileri odası ile ortaklaşa harekete geçerek Kosgeb ile protokol imzalayarak kursun açılması için hareket e geçtik ve olumlu sonuçlar aldık. Yapılan mülakatlar sonunda kursiyerlerimizi seçerek bugün eğitime başlıyoruz. Kursa katılan girişimcilerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. " dedi.

70 Saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sonrasında başarılı olanlara sertifika verileceğini belirten Genç Müsiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurs koordinatörü Halil POLAT " Kursa katılan girişimciler kurstan aldığı bu sertifikaları sayesinde kendi işlerini kurdukları takdirde 50 bin TL hibe, 100 bin TL de sıfır faizli Sabit Yatırım Desteği alabilecek" dedi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekrem Akman tarafından verilecek kurs 29 Şubat Cuma günü tamamlanacak.

 

Halil POLAT - Midyatgazete.com 

 

 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.