Midyat Gazete

Midyatta Halka ve Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitim

MİDYAT

Midyat İlçesinde Trafik Haftası Kampsında Halka ve Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Verildi.

Midyat İlçesinde Trafik Haftası Kampsında Halka ve Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Verildi.

 

Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı'nda Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri ile Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim tarafından 02–10 Mayıs Trafik Haftası kapsamında halka ve öğrencilere uygulamalı olarak trafik eğitimi için stand açarak Halka ve Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi verildi.

 

Midyat İlçe Emniyet Trafik Büro Amiri Cuma Çetin; Trafik Haftası eğitimi hakkında, Trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretilmesinin etkili olacağını düşünerek böyle bir çalışma yapmak istediklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Trafik kuralları, yayaların trafikte nasıl davranması gerektiğini, okul servislerinde uyulması gereken kuralları anlattık. Özellikle servislerde şoförün rahatsız edilmemesi, camlardan dışarıya sarkılmamasını, okul geçitlerinde nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak anlattık."dedi.

 

Temennimiz bu bilgiler ışığında sorunsuz bir trafik kültürü kazanabilmektir diye altını çizerek hafta dolayısı ile yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Trafik teçhizatlarının da tanıtıldığı eğitim uygulamasında,"ön koltukta yolculuk eden çocuğunuzun kaza anındaki durumunu hiç düşündünüz mü?", "emniyet kemeri sizi hayata bağlar", "alkol varsa ben yokum", "hızını azalt ömrünü uzat" v.b. dövizler asılarak halka ve öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.

 

Hafta dolayısı ile ilçe merkezindeki okullarda ayrıca trafik eğitimi ve kuralları gösterildi. Sürücü ve yayalara karanfil, kolonya ve çikolata verildi. Trafik araçlarıyla kortej oluşturularak, dikkati çektiler. Ayrıca ilçenin merkezi alanlarında, afiş ve tanıtıcı ilanlar asıldı.

 

 

 

 




Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.