Midyat Gazete

Midyat'ta İki Bin Kişi Gelir Testi Yaptırmadı

MİDYAT

Midyat SGK Müdürü Güneş, Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanmak için gelir testi yaptırma süresinin sonuna yaklaşıldığını söyledi.

SGK Midyat İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, ilçe genelinde 2 bin kişinin gelir testi yaptırmadığını belirterek, gelir testi yaptırmayan vatandaşların işlerini son güne bırakmamasını istedi.Genel Sağlık Sigortası'ndan (GSS) yararlanmak için gelir testi yaptırma süresinin sonuna yaklaşılması nedeniyle açıklamalarda bulunan Güneş, 30 Eylül'e kadar gelir testi yaptırmayan vatandaşlara büyük miktarda 'Genel sağlık sigortası' borcu çıkabileceği uyarısında bulundu.

Genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşların ileride mağdur olamamaları gelir testi yaptırmaları için isimlerini 71 mahalle muhtarına bildirdiklerini kaydeden Güneş, şöyle konuştu: "Bilindiği üzere GSS yasası 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu kanun kapsamında hiçbir sigorta koluna tabi olmayan vatandaşlarımızın Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'na başvurarak gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Gelir bildirimi sürecinin yapılandırma süreci için son gün 30 Eylül 2015 tarihi. Bu tarihe kadar gelir testinde bulunan vatandaşlara çıkacak gelir oranına göre G0, G1, G2 ve G3 diye sınıflandırılacaklar. Midyat'ta gelir testi yaptırmayan yaklaşık 2 bin vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımıza resen gelir durumlarına göre resen borç çıkarılmış olabilir. Bu nedenle bizim vatandaşlardan isteğimiz, gelir testi yaptırmayanların biran önce gelir testi yaptırıp borçlarını öğrenmeleri ve yeniden gelir durumlarını tescil etmeleridir."

Kaynak:www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.