Midyat Gazete

Midyatta İslam Şehitleri Anıldı

MİDYAT

Midyat İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Azim-Der, düzenlediği “Şehit ve Şehadet” temalı bir programla İslam şehitlerini anıldı.

idyat'ta İslam Şehitlerini anıldı

 

Mardin'in Midyat İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Azim-Der, düzenlediği "Şehit ve Şehadet" temalı bir programla İslam şehitlerini anıldı.

 

Kocatepe konferans salonunda düzenlenen program halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Sunuculuğunu Enes Çelik'in yaptığı program Hafız M. Zeki Pürnek'in Kur'an tilavetiyle başladı. İlahi sanatçısı Bilal Güler'in seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe ilahilerle devam eden program konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Mahmut Kılınç katıldı.

 

Kılınç, konuşmasında Şehitlerin hepsi tek bir dava için yani İlahi Kelimetullah-ı hâkim kılmak için canlarını verdiklerini söyledi.

 

Kılınç, şöyle konuştu: "Şehitleri anlamanın ve anlatmanın tek yolu onlar gibi yaşamaktır. Bizler de kanımızın son damlasına kadar yüce İslam davası uğruna hayatımızı feda etmeliyiz. Onların mirasına sahip çıkmak için canımızı verebilmeliyiz.

Biz dirilerden bahsedeceğiz ki üzerimize serpilmiş ölü toprağını silkeleyip kendimize gelelim. Bu yiğitler gibi dirilmeyi ve dirilişi tercih edelim. Allah-ü Teala,dinini unutan insanlar için hayvanlardan daha aşağıdırlar nitelemesi yapıyor, bu sınıfa girmemek için şehitleri iyi anlayıp, onlar gibi yaşamalıyız."dedi.

 

Şubat ayında yüzlerce İslam bahadırları, âlimleri ve liderleri şehit olmuştur diyen Kılınç, "Şubat ayı şerefli bir aydır. Çünkü Şubat baharın müjdecisidir. Ve inşallah bu mübarek şehitlerin kanları İslam baharının gelmesine de zemin hazırlayacaktır. Zira bu ayda zulüm ve baskılara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şerefini korudukları için, zalim, gaddar ve hain kişiler tarafından şehit edilmişlerdir. Bizler de bu mirası çocuklarımıza aktaralım, şehitlerin hayatlarını onlara anlatalım. Onları bu bilinçle yetiştirelim" diye konuştu.

 

Program, İsmail Çevik Hoca'nın yaptığı duayla program sona erdi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.