Midyat Gazete

Midyat'ta Kiliseden Çalınan İncil Bulundu

MİDYAT

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Mor Barsavmo kilisesinden çalınan el yazmalı İncil bulundu. Kilisenin Papaz yardımcısı Ayhan Gürkan “Almanya’da bir yakınımız Sözcü gazetesizinde çıkan haberi bize gönderdi. Haberde Bursa’da jandarma İncil buldu şeklindeydi. İncilimizi bulduğumuz için çok mutluyuz.”dedi.

 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Mor Barsavmo kilisesinden çalınan el yazmalı İncil bulundu. Kilisenin Papaz yardımcısı Ayhan Gürkan "Almanya'da bir yakınımız Sözcü gazetesizinde çıkan haberi bize gönderdi. Haberde Bursa'da jandarma İncil buldu şeklindeydi. İncilimizi bulduğumuz için çok mutluyuz."dedi.

Işıklar Mahallesi'nde bulunan Mor Barsavmo Kilisesi'nden geçtiğimiz yıl Ekim ayında 1957'de Horsipos Aziz Günel tarafından el yazısıyla yazılan iki yüzü gümüş olan İncil çalınmıştı. Çalınan İncille ilgili haber bekleyen Kilise Papaz yardımcısı Ayhan Gürkan " Biz Almanya'dan haberi alınca çok şaşırdık. Orda bulunan bir yakınımız Sözcü Gazetesinde çıkan haberi bize gönderdi. Haberde, Bursa Jandarma ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda İncil ele geçirildiği yazıyordu. Çok heyecanlandık." dedi.

"Çok mutlu olduk"

Kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Gürkan " Haberi alır almaz buradaki emniyete gittik, onlarda savcılık ve bursa jandarmayla görüştü. Eğer orada bulunmasaydı maalesef bulunması için çalışma yapılmadığını düşünüyoruz. Bursa'ya bizim bir heyet gidip, İncile baktı. İncil bizim kiliseden çalına ve manevi değeri çok yüksek olan İncildi.. Bildiğim kadarıyla adamlar serbest kaldı, bizde incilimizi kilisemize getirdik ve olması gereken yerine bıraktık. Cemaatimiz çok mutlu oldu. İnşallah bir kez daha böyle bir olay yaşamayız."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.