Midyat Gazete

Midyat'ta Nusaybin Açıklaması Yaptılar

MİDYAT

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6'inci gününde devam eden sokağa çıkma yasağı, Midyat ilçesinde düzenlenen açıklamayla protesto edildi.

DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde düzenlenen açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Süryani ve Arap dernekleri yöneticileri, KJA aktivistleri, Midyat Artuklu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de aralarında bulunduğu bir grup vatandaş katıldı. 

Grup adına açıklama yapan DBP ilçe Eşbaşkanı Birgül Toprak şunları kaydetti. '' Son altı gündü Nusaybin de uygulanan ablukadan dolayı insanlar evinden çıkıyor yaşam durma noktasına gelmiştir. Sivil masum insanlar hayatını kaybediyor. Devletin kolluk güçleri tarafından özyönetim ilanlarına mukabil yapılan operasyonlarda sivil hayatın zarar görmemesi ilkesi gözetilmemektedir. Bu savaşın yeneni ve yenileni olmaz. Silahlar derhal susmalı. Tahkim edilmiş çatışmasızlık sağlanmalı. İmralı da baş müzakere Öcalan'a karşı sürdürülen tecrit sona erdirilerek diyalog ve müzakerelerle çözüm üretilmeli. 7 Haziran öncesinde var olan çatışmazlık durumuna geri dönerek ve devlet tarafının da tüm askeri operasyonların durdurulmasını ve müzakere masasına oturulmasını talep ediyoruz. Protesto eylemimiz Nusaybin'deki abluka kaldırılana kadar her gün saat 12.30 da barış ve kardeşlik parkında basın açıklamalarımız devam edecektir'' diye konuştu. 

Protesto eylemi kısa süreli oturma eylemi ile son buldu.

Kaynak. www.ajansmidyat.commi

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.