Midyat Gazete

Midyat'ta Özgecan ASLAN İçin Eylem Yapıldı

MİDYAT

Midyat’ta bir araya gelen vatandaşlar Mersin’de katledilen Özgecan Aslan için eylem yaptı. Eylemde bayanlar siyah kıyafetler giyerken, yağmura rağmen onlarca STK protestoya destek verdi.

Midyat Belediyesi yanında düzenlenen etkinliğe onlarca bayan siyahlara bürünerek gelirken, ellerinde döviz ve pankartlar bulundurdu. Kadınların protestosuna erkeler de destek vermeyi ihmal etmedi. Yağmura rağmen yoğun ilgi gösterilen protestoda onlarca STK hazır bulundu.

Türkçe, Kürtçe slogan atan kadınlar 'Kadına şiddete hayır' 'Kadını el üstünde tutmak içi illa ölmesi mi gerek', 'O canilere kısasa kısas hükmü uygulanmalıdır', ' Yasta değil, İsyandayız', 'Özgecan için adalet istiyoruz,' 'Tecavüze idam cezası' şeklinde döviz ve pankartlarla tepki gösterdi.

Kalabalık grup adına açıklamada bulunan Emek Veren Kadın İstihdamı Derneği Başkanı Neşe Ergen, kendisinin de Özgecan Aslan gibi aynı üniversiteden mezun olduğunu dile getirirken bu kez kan donduran bir vahşete şahit olduklarını kaydetti. Aynı zamanda Ak Parti Kadın Kolları Başkanı olan Ergen, bu konuda herkesin suçlu olduğunu vurgularken bu davanın kadınların, Midyat'ın ve Türkiye'nin davası olduğunu ifade etti.

Ardından aynı partinin gençlik kolları başkanı adına açıklamada bulunan Fatoş Atmaca, Özgecan'ı asla unutmayacaklarının altını çizerken, olaya karışan zanlılarla ilgili zehir zemberek sözerl kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup Özgecan Aslan için okudukları Fatiha-i Şerif'in ruhuna hediye ederken, birçok stk temsilcisinin hazır bulunduğu etkinlik kısa süreli bir yürüyüşün ardından son buldu.

 Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.