Midyat Gazete

Midyat'ta Rehberlik Araştırma Merkezi talebi

MİDYAT

Midyat ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) açılması istiyorlar.

Midyat ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) açılması istiyorlar.

 

Midyat'ta Rehberlik ve Araştırma Merkezi bulunmaması nedeniyle çocuklarını sürekli Nusaybin'e getirip, götürmek durumunda kalıyor. Büyük zorluklar yaşayan aileler, Midyat ilçesine Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) kurulmasını istiyorlar.

 

Uğur Tunç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Edip Tunç, Eğitilebilir ve Öğretilebilir Zihinsel Engelli bireylere yönelik eğitim verilmekte olduklarını, Ancak ilçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi olmadığını söyledi.

 

Tunç, "Biz veliler, engelliler, engelli aileleri ve Midyat halkı olarak ilçemize Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) açılmasını istiyoruz. Açılacak RAM aynı zamanda Dargeçit, Ömerli ve Savur ilçelerimizin zihinsel engelli çocuklarına da hizmet yürütecektir. Midyat ilçesinde 4 tane Rehabilitasyon ve Eğitim merkezi var. Buna rağmen ilçede RAM yok. Rehberlik ve Araştırma merkezi için Nusaybin'e gidiyoruz. Mesafenin uzaklığına rağmen Nusaybin de ara ara yaşanan sokağa çıkma yasağı ve güvenlik nedeni ile gidemiyoruz."dedi.

 

Bu konu ile ilgili yetkililere yaptığımız başvurularda bize yer konusunda sıkıntı olduğunu söylediklerini aktaran Tunç, "Midyat'ta bir RAM kurulması için belde belediyelerin boşalan binaları var. Ayrıca TOKİ İlkokulu zemin katı gibi çok uygun alanlar var. Bu konuda yetkililerden bir an önce RAM açılması için yardım istiyoruz."diye konuştu.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.