Midyat Gazete

Midyat'ta Sarıkamış Şehitleri İçin Mevlit Okundu

MİDYAT

Midyat ilçesinde Gençlik Merkezi’nde, Sarıkamış şehitleri anısına mevlit okutuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Midyat Gençlik Merkezi tarafından, I. Dünya Savaşı sırasında Allahuekber Dağları'nda şehit düşen 90 bin Mehmetçik için Sarıkamış Harekâtı'nın 101. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

 

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan merkezde, şehitler anısına gerçekleştirilen etkinlikte, İlçe Müftülük görevlileri Abdulselam Çakmak, Abdulsamet Sağlam ve Mehmet Ata Öncü tarafından Kuran-ı Kerim, mevlidi şerif ve kasideler okundu. Mevlit sonrası şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

 

Midyat Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ercan Alğaç, hem gençlere tarih bilincini kazandırmak hem de vatan uğruna canlarını feda eden askerleri şahadetlerinin 101. yılında dualarla yâd etmek amacıyla anma programını düzenlediklerini söyledi.

 

Alğaç şöyle konuştu. "Sarıkamış'ta 101 yıl önce bu topraklar için şehit düşen atalarımızın anısına bu mevlit programını düzenledik. Köklerini, geleneklerini, değerlerini, geçmişlerini unutan milletler yok olmaya, bağımsızlığını, kimliğini ve kişiliğini kaybetmeye mahkumdur. Geçmişte nice milletler, nice devletler köklerine sahip çıkmadıkları, kendi değerlerini muhafaza etmedikleri için tarih sahnesinden çekilmek, bir başka milletin, bir başka devletin içinde asimile olmuş biçimde yaşamak durumunda kalmışlardır. Bizler ne Bedir'i, ne Malazgirt'i, nede İstanbul'un Fethi'ni unutmayacağımız gibi, Çanakkale'yi, İstiklal Harbimizi ve Sarıkamış'ı da asla zihnimizden, ruhumuzdan biran bile çıkarmayacağız."dedi.

 

Mevlit programının ve yapılan hatmin duasını İlçe Müftülük Görevlisi Hıdır Atasal yaptı. Mevlit programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, kurum personeli, kursiyerler ve öğretmenler katıldı. Mevlit sonrasında lokum ikram edildi. Ayrıca programa katılanlara, Müftülük tarafından gönderilen 'Dinim İslam' isimli kitap dağıtıldı.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.