Midyat Gazete

Midyat'ta Teog Sınavının İlk Oturumu Sorunsuz Sona Erdi

MİDYAT

MEB tarafından ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ortak sınavların ilk gün oturumu sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ikinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu bitti.

Sınav, Midyat genelinde 34 sınav merkezinde gerçekleşirken 2 bin 615 öğrenci sınavlar katıldı. Sınav merkezlerinde 464 öğretmen görev alırken, 22 temsilci ve 170 komisyon üyesi görev aldı.

Sınavlara ilişkin açıklamada bulunan ilçe milli eğitim müdürü vekili Abdulkadir Altay "Tüm öğrencilere başarılar dilerken, öğretmenlere ve görevlilere kolaylıklar diliyorum. Bildiğiniz gibi geçen yıl TEOG sınavlarında tüm ilçeler arası birinci olmuştuk. Bu yılda hem öğretmenler hem de öğrencilerimiz büyük gayretler gösterdi. Temennimiz o başarı rekorumuz bir kez daha kırmak."şeklinde konuştu.

Oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapıldı. Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09:00, 10:10 ve 11:20'de aynı anda başladı ve saat 12:00'de sona erdi.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Sınav süresi her ders için 40 dakika oldu.

Ortak sınavın yarınki ikinci oturumunda, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

Kaynak: www.AJansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.