Midyat Gazete

Midyat'ta Vergi Haftası Kutlandı

MİDYAT

Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mal Müdürlüğü kurum ziyaretlerinin ardından öğrenciler bilgilendirme çalışması yaptı

Midyat'ta Vergi Haftası Çeşitli Etkinlikleri Kutlanıyor

 

Midyat ilçesinde Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mal Müdürlüğü kurum ziyaretlerinin ardından öğrenciler bilgilendirme çalışması yaptı.

 

27 Şubat­1 Mart tarihleri arasında ülke genelinde kutlanan Vergi Haftası Midyat Mal Müdürlüğü'nce çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

 

Malmüdürü Veysi Gündüz, Aziz Önen Lise'si Müdürü Murat Kaya'yı ziyaret etti. Ardından okul öğrencilerine vergi haftası dolayısı ile bilgilendirme ve sunum yaptı.

 

Mal Müdürü Gündüz, 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası'nın amacının vergi bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

 

Gündüz, "Vergi Haftası dolayısıyla hizmetlerin daha verimli yapılabilmesi için verginin öneminden bahsederek, vergi bilincinin çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza aktarılması gerekir. Vergi Haftası'nın amacı vatandaşlarımız arasında vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine yayılmasıdır. Vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının kazandırılmasıdır. Bu konuda siz öğrenciler de birer vergi mükellefisiniz. Aldığını her ürünün vergisi alınmaktadır. Dolayısı ile buda ülkenin kalkınmasında büyük önem arz etmektedir."dedi.

 

Gündüz daha sonra öğrencilere kırtasiye ve çikolata ikramında bulundu.

 

Vergi haftası etkinliklerine, Gelir Şefi Sedat Sabah, Gelir Uzmanları katıldı. Hafta boyunca resmi kurumlar, belediyeler ve okulları ziyaret ederek, vergi bilincini yükseltmeye çalışacaklarını kaydetti.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.