Midyat Gazete

Midyat'ta Yaşayan Süryani Vatandaşlar Doğuş Bayramını Kutladı

MİDYAT

Midyat’ta yaşayan Süryani vatandaşlar Hz. İsa’nın doğuşu olarak kabul ettikleri Yeldo (Doğuş) Bayramını coşkuyla kutladı.

Işıklar Mahallesinde bulunan Mort Şmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayini Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş yönetti.

Metropolit Aktaş tarafından okunan dualarla, Hz. İsa'nın doğumunda çobanların yaktığı ateşi simgelemek amacıyla kilisenin ortasına tepsi içinde çıralar konulurken, cemaat ellerindeki mumlarla bu çıraları tutuşturdu. İlahilerin okunduğu ayinden çocuklar, kilisenin içinde tur attı.

Hz. İsa'nın doğuş yıldönümü olduğunu vurgulayan Süryani Kiliseler Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Türker " İsa Mesih'in doğuş yıl dönümü, 2015 ve Noel bayramı. Bu vesile ile bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyoruz bilhassa Ortadoğu'da yaşayan bütün insanlar büyün insanlara huzur, barış, saygı ve sevgi getirmesini diliyoruz. Birde bizim Türkiye'de yaşadığımız bu sıkıntıların, bu bayram vesilesiyle barış ve huzur getirmesini ve inşallah bu çözüm sürecinin devam etmesini diliyoruz."şeklinde konuştu.

Cemaat yapılan ayinin ardından bayramlaştı.

 

Kaynak: www.Ajansmidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.