Midyat Gazete

Midyat'ta Yerde Gördüğü Parayı Sahibine Verdi

MİDYAT

Mardin’in Midyat ilçesinde 63 Yaşındaki Hüseyin Kırtay, yerde gördüğü bin 500 Euro’yu sahibine verdi. Paranın sahibi Kemal Kaya (58) “Allah razı olsun, daha insanlık ölmedi.”dedi.

Mardin'in Midyat ilçesinde 63 Yaşındaki Hüseyin Kırtay, yerde gördüğü bin 500 Euro'yu sahibine verdi. Paranın sahibi Kemal Kaya (58) "Allah razı olsun, daha insanlık ölmedi."dedi.

Geçen hafta Cuma günü Cumhuriyet Bulvarı Hacı Hasan Güngüz Cami'si yanında yerde para gördüğünü belirten İzmir Belediyesi'nden emekli Hüseyin Kırtay, " Parayı yerde gördüm, Cuma namazına kısa biz zaman kalmıştı. Namazı nasıl kıldığımı bilmiyorum. Belediyeye haber verdik ve sahibini bekledik. Şimdi vicdanen çok rahatım, "dedi.

Hacıbey Baklavaları Estel Şubesi'nde paranın sahibiyle buluşup, parayı teslim eden Kırtay "Vicdanen çok rahatım. Paranın sahibini bulamayacağım diye çok endişeliydim, gece uyuyamıyor her gün belediyeye gidip müracaat eden olmadı mı? diye soruyordum. Çok şükür rahatladım."diye konuştu.

"İnsanlık ölmemiş"

Parasını kaybettikten sonra belediyeye müracaat eden Dargeçit'te bağlı Altıyol mahallesinde ikamet eden emekli korucu Kemal Kaya ise "Bundan sonra hayatımda bir kardeşim daha oldu. Bu devirde böyle teniz insanlarla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Gerçekten insanlık ölmemiş, tekrar tekrar teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.

Kırtay, Kaya'ya parasını teslim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekti. Parayı teslim ederken Hacıbey Baklavaları sahibi Aslan Kırtay ve Kemal Kaya'nın oğlu hazır bulundu

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.