Midyat Gazete

Midyat'taki Suriyeli Sığınmacılardan Mevlit

MİDYAT

Midyat ilçesinde, Suriyeli mülteciler için kurulan Geçici Konaklama Merkezi’nde, “Milli Birlik ve Beraberlik” için mevlit okuttu

Midyat ilçesinde, Suriyeli mülteciler için kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nde, "Milli Birlik ve Beraberlik" için mevlit okuttu.

 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Mardin'in Midyat ilçesindeki geçici konaklama merkezinde kalan Suriyeli sığınmacılar, "mili birlik ve beraberlik" için mevlit okuttu.

 

Akçakaya Mahallesi'ndeki geçici konaklama merkezinde yaşayan Suriyeli sığınmacılarca düzenlenen mevlit töreni, çadır kent camide gerçekleştirildi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğin korunması ve Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için dua edildi.

 

İlahilerin okunduğu programda daha sonra Türkiye ve Suriye başta olmak üzere milli birlik ve beraberlik için dualar edildi.

 

Mevlit programına Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Kamp yetkilileri Orhan Şaşmaz, İsa Kurnaz, Veysi Altunkaynak, AFAD Sorumlusu Münir Erbek ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

 

Suriyeli Müzik öğretmeni Ebu Cemil; Suriyeli öğretmen Muhammed İhsayn, İmam Mehmet Sultan Tunç, İmam Abdulsamet, Suriyeli Şehy Ahmet Hanan, Suriyeli Ebu Rabiğ, Ebu Hazim ve Musa El Bakur okudukları ilahiler ve eşlik ettikleri mevlitte renk kattılar.

 

Nidal Katrip yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılan demokratik seçimlerde, Türkiye halkının dualarımızla her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek için düzenlediklerini söyledi. Katip şöyle konuştu: "Bize kucak açan Türk halkına ve başta Recep Tayyip Erdoğan, Türk hükümeti yetkililerine ve Türk halkına bu basit mevlidi düzenledik. Allah Türk milletinden razı olsun."dedi.

 

Türk halkına bu demokratik seçimler hayırlı olsun diye konuşan Muhammed Kenin ise, " Bu demokratik seçimler Recep Tayyip Erdoğan' mübarek olsun. Demokratik seçimlerde zaferle sonuçlandığı için ve kandıkları için büyükten küçüğe bütün Türk halkına hayırlı olsun. Bu vatanın şehit olan bütün insanları rahmetle anıyoruz."

 

Bu mevlidi, Peygamber efendimiz (SAV) ümmeti için hayırlı olsun temennisinde bulunarak, "Allah'a diliyoruz ve istiyoruz ki Allah bu ülkeyi belalardan korusun. Selamet ve huzura erdirsin."dedi.

 

Çadır kentte Suriyeli öğrencilere ders veren müzik öğretmeni Ebu Cemil ise, Türkiye de mevcut bulunan Suriyeliler olarak, Türk halkını çok sevdiğimiz için bu mevlit programını düzenlediklerini söyledi. Ebu Cemil şöyle konuştu, "Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk halkına bu muhabbet ve ihtiramla anıyoruz. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Çadır kent yetkililere teşekkür ederiz. Bu sevgi ve saygımızın bir mevlit programla kutladık. Türk halkı için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizler, Türkiye'nin içindeki kardeşliğin, birlik ve beraberliğin daim olması için sürekli dua ettik ve ediyoruz. Bu gün de bu birlikteliğin devamı için bir mevlit okuttuk,"diye konuştu.

 

İlahilerinde okunduğu mevlit programında, katılanlara çeşitli ikramlar yapıldı. Def eşliğinde ilahiler okunurken, bazı Suriyeli vatandaşlar, sema halinde zikir yaptı.

 

Def eşliğinde ilahilerin okunduğu program, çeşitli ikramların ardından sona erdi.

 

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.