Midyat Gazete

MİSEYDER'den 115 çocuğa bayramlık kıyafet yardımı

MİDYAT

Midyat’ta faaliyetlerini sürdüren MİSEYDER Ramazan bayramında çocukların yüzünü güldürdü.

Midyat'ta faaliyetlerini sürdüren Midyat Seyitler Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MİSEYDER) Ramazan bayramında çocukların yüzünü güldürdü.

 

Ramazan bayramı dolayısıyla MİSEYDER, 'Çocukların yüzü gülsün, Bir çocuk da Sen Giydir, Sevincine Ortak Ol' sloganıyla ihtiyaç sahibi çocukları hazır giyim yardımında bulundu.

 

MİSEYDER Başkanı Mehmet Selim Yıldız, Ramazan bayramı tespit ettikleri yetim, öksüz veya ihtiyaç sahibi 115 çocuk sevindirdiklerini söyledi.

 

Yıldız şöyle konuştu: "Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimiz Bir hadis-i şeriflerinde 'Cennette ferahlık ve sevinç evi denilen öyle gösterişli bir yer vardır ki, oraya yalnız çocukları sevindirenler girebilir'. MİSEYDER derneği olarak, bu hadisi şeriften yola çıkarak 'Çocukların yüzü gülsün, Bir çocuk da Sen Giydir, Sevincine Ortak Ol' sloganı ile yola çıktık. Derneğimize üye ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bayramlık kılık ve kıyafet yardımında bulunduk. Bayramın bir çocuk için ne kadar önemli olduğunu, kendi çocukluğumuzdan biliriz. Midyat Seyitler Derneği olarak hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla tespit ederek belirlediğimiz öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleri çocuklarımızı bayramlık hazır giyim aldık. Bundan sonrada hayırsever vatandaşlarımızla birlikte çeşitli yardımlar devam edecektir. Bu kampanya ile çocuklarımız adına, yarınlar adına, yüreğimizi, sevgimizle biz istersek çok şey değişeceğini gördük."dedi.

 

Bize bu hayırları yapmayı nasip eden Rabbimize hamdolsun diye dua eden Yıldız, "Bu vesile ile çocuklarımızı sevindiren desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının ve Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."diye konuştu.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.