Midyat Gazete

Müftü Bilik, Midyattaki Muhacirlere Ensar' oluyor

MİDYAT

Midyat ilçesinde İlçe Müftülüğü, düzenledikleri “iyilik zamanı” Midyat’taki Muhacirlere Ensar oluyor.

Midyat ilçesinde İlçe Müftülüğü, düzenledikleri "iyilik zamanı" Midyat'taki Muhacirlere Ensar oluyor.

 

Yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların Midyat'a yerleşmek zorunda kalan ailelere yardım çalışmaları devam ediyor. Kampanya kapsamında terör saldırıları sonucu evlerini terk eden 4 bin 500 aileye çeşitli yardımlar yapılıyor.

 

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, yaptığı açıklamada, İlçe Müftülüğü ve din görevlileri olarak hendek ve barikatlardan dolayı mağdur olan insanlar için "iyilik zamanı" için çeşitli yardımlar yapıklarını söyledi.
Vatandaşların Şırnak, İdil, Cizre, Silopi, Dargeçit ve Nusaybin'deki evlerinden birkaç eşya alıp geldiklerini ilçede ciddi bir mağduriyet ve sıkıntı olduğunu gördüklerini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan kampanya kapsamında, Olaylar mağduru ailelere yardım yapıldı. Buna ek olarak bizde Midyat Müftülüğü olarak, "iyilik zamanı" adı altında Midyat'taki Muhacirlere Ensar olmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Şafi Bilik, şöyle devam etti:
"Midyat'taki Muhacirlere 2 bin adet temel gıda kolileri, 2 bin adet battaniye, 25 TL yükü 10 bin adet alış veriş kartını 2 bin 500 aileye dağıtık. Merkez mahalle, belde ve köylerde göç eden mağdur ailelerin hepsine ulaştık. İlçede bulunan 10 fırın ile anlaşarak toplamda 150 bin adet ekmek fişi dağıtıldı. Mağdur ve yardıma muhtaç ailelerin tamamına yakın olan 4 bin 500 aileye ulaşıldı. Yardımlarımız ilgili çabalarımız devam ediyor. Hedefimiz mağdur olan hiçbir aileye yardımsız bırakmamaktır. Kardeşliğin gereği bir nebze olsun yardımlarımızı onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra arkadaşlık çerçevesinde kurduğumuz 'iyilik zamanı' arkadaşlık gurubumuz var. Bu arkadaşlık gurubu vasıtası ile ayakkabısı, halısı, sobası, kömürü olmayan ailelere destek verdik. Bizim amacımız sadece genel merkezden gelen yardımlar değil yerel bazda kendi çabamızla yardımlar toplayıp terör nedeni ile gelen ailelere yardımları ulaştırmaktır. Bu vesile ile canı gönülden çalışan din görevlileri arkadaşlarımız tamamı ile gönüllük esasında hareket eden din görevlileri arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Rabbim ecirlerini kat kat kabul etsin. Öğle bir sistem geliştirdik ki bütün camilerde din görevlileri adeta seferber oldular. Ayrıca Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma (SYDV) vakfı aracılığı ile tespit edilen ailelere yardımlarımız aralıksız devem ediyor."dedi.

 

Bir an önce bu çatışma ortamının bitip, huzurun, selametin gelmesini temenni eden
Bilik, "Rabbim memleketimize huzur, selamet versin. Bu çatışmalara bir an önce son bulmasını diliyorum. Mağdur olan aileler bizim insanımıdır, Müslüman kardeşimizdir. Bir an önce bu çatışma ortamının bitip, huzurun, selametin gelmesini temenni ediyorum. Suriye'den iç savaş ortamından Şırnak, İdil, Cizre, Silopi ve Nusaybin'e göç edip yerleşen eden aileler ikinci göçü yaşamak zorunda kaldı. Midyat'ta Ensar görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. İlçemize yerleşen yaklaşık tespit ettiğimiz 100 aileye yine yardımları ulaştırdık."diye açıklamada bulundu.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.