Midyat Gazete

Müftü Bilik'e Kızılay'dan Teşekkür Plaketi

MİDYAT

Kızılay’a destek ve katkılarından dolayı Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’e plaket verildi

Güney Anadolu Kızılay Diyarbakır Bölge Kan Merkezi, Kızılay'a destek ve katkılarından dolayı Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'e plaket verdi.

 

Güney Anadolu Kızılay Diyarbakır Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı ve Planlama Sorumlusu Süleyman Koç, Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'i makamında nezaket ziyaretinde bulunarak, Kızılay'a katkılarının anısına teşekkür plaketi verdi.

 

Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Koç, Midyat'ta yaptığımız her Kan bağışı kampanyasında göstermiş olduğu destek ve duyarlılıktan dolayı plaket verme gereksimi duyduklarını söyledi.

 

Koç şöyle konuştu. "Bu gibi yerlerde değerli müftülerimiz olsun, idari amirlerimiz desteği çok oluyor. Bölgede kan bağışında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bizde sayın müftümüzün bize Midyat'ta yapmış olduğumuz faaliyetlerde göstermiş olan duyarlılıktan ve desteklerden ötürü kendisine plaket verdik."

 

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ise, Uluslararası yardım kuruluşu olan Kızılay'a destek vermeyi her şeyden önce vatandaşlık görevi olarak kabul ettiklerini söyledi.

 

Bilik, "öğle bir dinin mensuplarıyız ki dinimize göre 'bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir'. Dolayısı ile insanları yaşatmak gerekir. Kan gibi hayati önem sahip bir maddenin verilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi lazım. Başta personelimiz olmak üzere insanlarımızı teşvik ettik ve ediyoruz. Şunu hiç unutmamız lazım yarın bizim bu kan'a ihtiyacımız olmayacağının garantisi ve ihtiyacının olmayacağı unutmamız gerekir. Bütün kardeşlerimizi kan vermeye davet ediyorum. Bizi bu plaket ile onurlandırdıkları için Kızılay ve Süleyman beye teşekkür ederim. Kendilerinden Allah razı olsun."dedi. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.