Midyat Gazete

Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden Şükran Yücel Peköz, Midyat'ta Toprağa Verildi

MİDYAT

Devrilen yolcu otobüsün ardından kazada hayatını kaybeden Peköz, doğum yeri olan Midyat’ta toprağa verildi.

Devrilen yolcu otobüsün ardından kazada hayatını kaybeden Peköz, doğum yeri olan Midyat'ta toprağa verildi.

 

Konya'da, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandığı, kazada 1 kişi ölmüş, 4'ü ağır 38 kişi de yaralanmıştı.

 

Midyat emekli müftüsü ve bölgenin dini kanaat önderlerinden Hilmi Yücel'in kızı olan, Şükran Yücel Peköz, akrabaları, sevenleri ve yüzlerce Midyatlı tarafından toprağa verildi. Şükran Yücel Peköz (38) Ulu cami'inde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı ardından seyran asri mezarlığında defnedildi. Evli 2 çocuk annesi olan Şükran Peköz, önceki gece Adana-Konya arasında kazada hayatını kaybetmişti.

 

Dini kanaat önderi Yücel, kızını kaybetmenin üzüntüsü ile taziye dileklerinde bulunan ve gelen vatandaşlara dua ederek, taziyelerin ve taziyeleşmenin önemine vurgu yaptı.

Yücel şöyle konuştu: "özellikle bizim bu hem insani ve hem de İslami bir geleneğimizdir.

İslami adetler arasında yer alan ve birlik, beraberliği pekiştiren taziyeleşmek çok önemlidir. Fatiha, hayır duaları yapıldığı taziyelerde kardeşlik hukukunu tesis etmede büyük önem arz ediyor." dedi. Taziye dileklerine kar kış demenden katılan herkese teşekkür eden Yücel, hayır dualar ederek, 'Allah hepinizden razı olsun, bizleri yalnız bırakmadınız. Acımızı paylaştınız. Allah bütün ölmüşleri rahmet etsin' diye dua etti.

 

Konya- Adana karayolunun 40'ıncı kilometresinde meydana gelen, Mardin Midyat'tan 'den İstanbul'a giden Mehmet Yücel yönetimindeki 34 BN 5102 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan buzlanma sonucu kontrolden çıkmıştı.

 

Otobüs'ün, takla atıp, şarampole yuvarlandığı, kazada sürücünün yakını olan Şükran Yücel Peköz (38) hayatını kaybetmişti.

 

 




Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (4)

ayhan aslan 9 Yıl Önce

mekanı cennet olsun ALLAH RAHMET EYLESİN

ramilya Yücel 9 Yıl Önce

Allah rahmet eylesin

Zeynep 8 Yıl Önce

1yıl oldu acın hala ilk günkü gibi yüreğimde çok özledim seni canim ablam.Rabbim mekanını Efendimizin yaninda eylesin İnşaAllah..

Zeynep 8 Yıl Önce

1yıl oldu acın hala ilk günkü gibi yüreğimde çok özledim seni canim ablam.Rabbim mekanını Efendimizin yaninda eylesin İnşaAllah..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.