Midyat Gazete

Saadet Partisinden İstifa Edip Ak Partiye Geçtiler

MİDYAT

Saadet Partisi Mardin SKM Başkanı Sabattin Aydın ve Mardin İL Gençlik Kolları Başkanı Uğur Bumanhan, partilerinin istifa ettikten sonra Midyat İlçe teşkilatından düzenlenen törenle AK Partiye geçtiler.

Önceki hafta Saadet Partisinden istifa ettiklerini açıklayana SKM Başkanı Aydın ve Gençlik Kolları Başkanı Bumanhan'ı ziyaret eden Midyat AK Parti Tanırım ve Medya Başkanı M. Sait Turgut ve Abdolkadir Akyol partilerine davet etme girişiminde bulundular. Eski SP'liler daha sonra yapılan davete ve görüşmelerin ardından AK Parti'ye katılma kararı aldı.

Midyat İlçe Teşkilatından düzenlenen törene Milletvekili adayları Orhan Miroğlu, Abdullah Erin'in yanı sıra, AK Parti eski il başkanı İbrahim Fide, İlçe Teşkilat Başkanı Av. Melih Güneştan, Tanıtım ve Medya Başkanı Sait Turgut, Kadın Kolları Başkanı Neşe Ergen ve partililer hazır bulundu.

"CHP ve HDP Birleşecek"

İstanbul'un Fethi'nin kutlandığı günde partilerine yapılan katılım karşısında memnuiyetini dile getiren Milletvekili adayı Miroğlu " Türkiye'deki durum bize çok açık bir biçimde ortaya koyuyor ki artık ayrı ayrı yerlerde durmamız hakikaten akıl dışılıktır. Bu akıl dışılığı artık terk etmemiz lazım AK Parti bir Türkiye partisi ve üstelik Saadet Partisiyle de ciddi bir görüş farkı olmayan bir parti. Siyasi miras bakımında Ak parti ile Saadet Partisi arasında ciddi bir farkın olmadığını hepimiz biliyoruz. Siyasete bakarken Türkiye iki partili bir sisteme doğru gidiyor. Bu iki sistemin birisi seküler Kürt harekeketi ve seküler Türk hareketi. HDP ve CHP ile tanımlanan birisi, seçimlerden sonra HDP barajı aşar mı aşmaz mı bilmiyoruz ama aşsa da aşmasa da bence Türkiye'nin önündeki süreç CHP ve HDP'nin birleşerek tek bir partide yola devam etmesi olacaktır, bu bir tahmin tabi, diğer tarafta Türkiye sağı, demokrat ve muhafazakâr hareketi ve kendi içerisinde birlik konusunda bir adım daha atacaktır, bu adımı atarken geçmişin merkez sağın içerisinde de irili ufaklı bütün partilerin tek adreste yani Ak parti de toplanacağını düşünüyorum. Bu desteğiniz bu anlamda çok büyük ve kıymetli, yuvanıza hoş geldiniz diyorum."dedi.

Millevtekili Adayı Abdullah Erin ise son güne kadar girmedik mahalle, ev, köy bırakılmaması gerektiğini vurgulardı. Midyat'ın Mardin genelinde yüksek bir destek alması gerektiğini hatırlatı. Erin " Yeni gelen kardeşlerimizin katılımın hayırlı olmasını diliyorum ve bir gün gelecek diyorum HDP'dekiler dahi AK Partili olacak çünkü doğru bu tarafta buna yürekten inanıyoruz."şeklinde konuştu.

SP'li Eski SKM Başkanı ve Midyat Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Aydın ise " Yaklaşık olarak bir hafta önce istifa kararı aldı. Bu Türkiye üzerinden oynanan kirli oyunlara karşı durmak ve Hakk'ın, doğrunun yanında yer almak için bir karar aldık. Aramızda değerli Tanırım ve Meyda Başkanı Sait beyin katkıları ve Abdulkadir Akyol'un katkılarıyla bu şerefe nail olduk. Bundan sonra inşallah beraberiz."şeklinde konuştu.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.