Midyat Gazete

Samsun'da Doktorun Öldürülmesi Midyat'ta Protesto Edildi

MİDYAT

Samsun’da doktorun öldürülmesi Midyat Devlet Hastanesi’nde protesto edildi. Hastane girişinde bir araya gelen sağlık çalışanları, hekimler basın açıklamasında bulunurken vatandaşlar destek verdi. Basın açıklamasını Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Dr. Osman Özdemir okudu.

Hastane girişinde bir araya gelen kalabalık grup adına yakalarına 'Biz bir aileyiz, şiddeti kınıyoruz' yazılı kâğıtlar astı. Basın açıklaması okuyan Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Dr. Osman Özdemir " Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Son günlerde manidar bir şekilde Gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, "sağlık ve şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız" dedi.

Açıklamasına şu şekilde devam eden Dr. Özdemir "Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlımız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tüketme noktasına getirmiş durumdadır. Biz, sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; "Şife veren eller, sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" diye konuştu.

Özdemir, şöyle devam etti: "Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayların üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz."ifadelerini kullandı.

 Açıklama; hayatını kaybeden Dr Furtun için okunan fatiha ile son buldu.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.