Midyat Gazete

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Midyat'ta

MİDYAT

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Midyat’ta bulunan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etti. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün “ Buradan memnun ayrılıyoruz.”dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Midyat'ta bulunan çadır kentte ziyaret gerçekleştirdi. Işıklar Mahallesi'nde bulunan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin barındığı Geçiçi Konaklama Merkezi'ne yapılan ziyarette; Komisyon Başkanı Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Ankara milletvekili Ülker Güzel, Ordu milletvekili İhsan Şener, Tokat milletvekili Reşat Doğru ve Van milletvekili Kemal Aktaş hazır bulundu. Heyeti, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AFAD yetkilileri ve kamp çalışanları karşıladı.

Taziye Ziyaretinde Bulundular

Kamp toplantı salonunda basına kapalı gerçekleşen kısa süreli toplantının ardından heyet ilk olarak Irak'tan kaçan Ezidi vatandaşların kaldığı alanı gezdi.Irak'ta önceki gün IŞİD tarafından öldürülen Murat Koro Ciyan (23) isimli vatandaş için kurulan taziye çadırı ziyaret edildi.

Kamp Yetkililerini Tebrik Etti

Burada Ezidi vatandaşlara kısa bir açıklama yapan komisyon başkanı Üstün " Bu topraklara gelen insanların dilini, dini ırkını sormadan yani mazlumun kimliğini sormadan kabul etmek ve ona sahip çıkmak niyetindeyiz." dedi. Üstün, kamp yetkililerinin özverili çalışmalarından dolayı da teptik etti.

Barış ve Kardeşlik Fidanı

Ardından Kamp alanında bulunan Sahra Hastanesi, Alış-Veriş Merkezi ve Barınma Merkezi Okulu ziyaret edildikten sonra kamp alanında oluşturulan ve 17 bin ağacın dikildiği ormanlık alanda fidan dikim töreni gerçekleşti. Komisyon başkanı Üstün diktiği fidanın adını 'Barış ve Kardeşlik fidanı' olarak adlandırdıktan sonra fidanı dikti.

"Buradan memnun ayrılıyoruz"

Komisyon adına burada bir kez daha açıklamada bulunan Başkan Üstün " AFAD, sivil toplum, insanlarımız her türlü desteği bu şekilde kendilerine sağlıyorlar. Burada devletimizin büyüklüğünü görük, hükumetimizin gayretlerini gördük, insanlarımızın hayırseverliğini gördük. Dolayısıyla memnun ayrılıyoruz buradan."ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Mor Gabriel Manastırını ziyaret ettikten sonra Mardin'e gitmek üzere Midyat'tan ayrıldı.

 

Öte yandan Midyat'ta kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nde 2 Bin 909 Suriyeli ile 3 bin 123 Iraklı sığınmacı bulunuyor.

Kaynak: www.AjansMidyat.Com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.