Midyat Gazete

The House Grubu Midyat İle Yakından İlgilendiklerini Açıkladı

MİDYAT

İstanbul dışındaki ilk yatırımları Chapelle Cappadocia, The House Hotel'in açılışını yapmaya hazırlanan The House Grubu'nun kurucu ortaklarından Ferit Baltacıoğlu, Mardin Midyat bölgesi ile yakından ilgilendiklerini açıkladı. Baltacıoğlu, "Yakın bir gelecekte bu bölgede bir sürpriz ile karşınıza çıkmayı düşünüyoruz" dedi.

Melodi Beşiryan / TurizmdeBuSabah
The House Hotel Collection'ın 6'ıncı oteli Chapelle Cappadocia, The House Hotel'in 29 odadan oluşan ilk kısmı Haziran 2015'te kapılarını açmacak. Otel, grubun İstanbul dışındaki ilk yatırımı olma özelliğini taşıyor. İsmini yerleşkenin tam kalbinde yer alan yeraltı şapelinden alan otel, geleneksel evlerle tarihi mağaraların birleşiminden meydana geliyor. Otel, Ocak 2016'dan itibaren misafirlerini ağırlamaya başlayacak. The House Hotel Collection Genel Müdürü Zafer Canbaz, "Otelimiz Göreme ve Ürgüp yakınında yer alan ve bölgenin turizm açısından hala bakir kalan noktalarından biri kabul edilen Ortahisar'da konumlanıyor. Kapadokya bölgesine her zaman ilgi duymuştuk. Bölge yatırıma doymuş durumda ancak Ortahisar'da büyük otellerin bulunmaması bizim oraya yatırım yapmamıza neden olan etmenlerden biri oldu" dedi. Canbaz, proje hakkında şunları söyledi:



"Chapelle Cappadocia fikri, Mil-May Tekstil'in sahibi Vahap Tanrıverdi ve eşi Sonay Tanrıverdi çiftinin rüyasının bir sonucu olarak doğdu. Ortahisar'a ilk görüşte tutulan Tanrıverdi çifti, 2011'de burada bölgeye artı değer sağlayacak, misafirlerine yerel bir deneyim sağlayarak bölgede bulunan diğer otellere göre fark yaratacak bir otel açmaya karar verdi. Yapıldığı dönemi yansıtan kaya özelliklerinin muhafaza edildiği otelde restorasyon misafirlerin mekanın geçmişine doğru hayali bir yolculuğa çıkabilmeleri düşüncesi ile şekillendirildi. Bu nedenle kayadan mekanlara mimari değişiklik ya da tamamlama yapılmadı. Tüm süreçte ODTÜ Mimarlık, Jeoloji ve İnşaat Fakülteleri'nden danışmanlık alınarak ilerlendi. 

"BÖLGENİN YEREL HALKI İLE KAYNAŞMAYA TEŞVİK EDECEĞİZ"

Misafirlerimizi kahvehanesi, berberi ve Ortahisar Etnoğrafya Müzesi ile bölgenin yerel halkıyla kaynaşmaya teşvik edeceğiz. Mimar Şekibe Aslan tarafından tasarlanan 45 oda tarihi mağara çizimlerini ve restore edilmiş evleri bir araya getirerek, şömineler, cumba ve oyuklar, gömülü üzüm cenderesi ve fermentasyon fıçıları gibi özgün unsurları muhafaza ediyor. Her odanın tasarımı ve iç dekorasyonuyla eşsiz olduğu otelde Kapadokya'nın tarihi mirasından esinlenen freskler dikkat çekiyor. İç dekorasyonun, 'Regal Classic', 'Raw Luxury' ve 'Contemporary Classic' adları altında üç kategoride toplandığı otelde 65 kişilik kapalı alan kapasitesi ve 100 kişilik geniş terasıyla bir restoran yer alacak. 



"ŞAPEL KISMI KULLANIMA AÇILACAK"

Güncel Türk mutfağını eklektik bir vizyonla yorumlayacak restoranın aynı zamanda bir taş fırını da bulunacak. Otelin alt katlarında konumlanacak 350 metrekare büyüklüğündeki spa'da ise bir Türk Hamamı, sauna, buhar odaları ve 4 masaj odası bulunuyor. Spa bölümünde The House Hotel Collection için özel olarak yaratılan 'Lokum Istanbul' banyo ürünleri kullanılacak. Otelin şapel kısmı ise düğün, konser ve atölye çalışmaları gibi etkinliklere Ocak 2016'dan itibaren ev sahipliği yapacak."

YENİ YATIRIMLAR YOLDA


Yeni oluşumlarla yollarına devam ettiklerini belirten The House Grubu kurucu ortaklarından Ferit Baltacıoğlu ise, "Bundan sonra da İstanbul dışında yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ıskaladığımızı düşündüğümüz bölgelerinde yatırım yapacağız. Mardin Midyat bölgesi ile yakından ilgileniyoruz. Yakın bir gelecekte bu bölgede bir sürpriz ile karşınıza çıkmayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Melodi Beşiryan - turizmdebusabah.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.