Midyat Gazete

Türk Kızılay Derneği Midyat Şubesi 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi

MİDYAT

Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

 

Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, yaptığı açıklamada, 2014 yılı içerisinde yapmış oldukları faaliyetler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

 

Aykat, "2014 yılı Türk Kızılay'ı açısından çok olumlu gelişmeler olmuştur. Bu yıl içerisinde merkez köy ve okullarında Türk Kızılay'ını tanıtım çalışması yaparak aynı zamanda bu okullardaki ihtiyaç sahiplerine giyecek dağıttık. Yıl Kocatepe'deki Suriyeli öğrencilere 100 çift çocuk botu. Irak'tan gelen Ezidilere giyim yardımı ve 168 aileye kıyma-kuşbaşı yardımı yaptık. 10 okulda toplam 455 öğrenciye giyim yardımı, yaklaşık Bin 200 çeşitli kalem dağıtımı sağladık. Ayrıca yine 10 okulda 2 bin 600 kişiye Kızılay Haftasında Kızılay'ın tanıtımı ile ilgili çeşitli sunumunlar yapıldı. Midyat Devlet Hastanesi'nin katkıları ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik 'Anemi' ile ilgili seminer düzenlendi, Seminerde kansızlıkla baş etme yöntemleri, düzenli ve dengeli beslenmenin önemi üzerinde duruldu. Bunun yanında merkezimizde de kan kampanyalarımızı yürüttük."dedi.

 

İnsanlara yardımcı olmak bizim için mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Aykat, "Amacımız, tüm ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilmektir. Faaliyetlerimiz imkânlarımızla sınırlıdır. Daha fazla faaliyet için Midyatlı işadamlarından katkı bekliyoruz. Şartlı yardımlarda da bulunabilirler. Bizimle irtibata geçmeleri halinde nasıl bir yardım yapabilecekleri ile ilgili olarak onları bilgilendireceğiz. 2015 yılında da bundan sonraki çalışmalarımızı da en iyi şekilde devam edeceğiz."diye konuştu.

Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.