Midyat Gazete

Trafik Sigortası Araç Sahiplerinin Cebini Yakıyor !

OTOMOBİL - EMLAK

Sigorta şirketleri bu yıl zorunlu trafik sigorta ücretlerine yüzde 500 dolayında zam yaptı. Araç sahipleri duruma tepki gösteriyor.

Araç sahipleri tarafından yılda bir kez ödenen zorunlu trafik sigortasına yüzde 500 civarında zam yapıldı! Geçen sene 700 TL zorunlu trafik sigortası ödeyen taksici esnafı, bu yıl kendilerine 5.000 TL'lik poliçe gönderilince şok oldu. Sigorta Acentaları ise vatandaşların trafik poliçesi kesmesi sırasında adeta şok olduklarını belirtiyor. Geçtiğimiz yıl 250 tl olan trafik poliçesinin bin 200 tl çıktığı pelirtiliyor. 

UYGULAMAYI HAKSIZ BULDULAR

Taksiciler, bunun haksızlık olduğunu belirterek "Eğer bu zulüm yöneticilerin dikkatini çekmezse, ciddi eylemler yapacağız" uyarısında bulundular. 

VATANDAŞLAR ŞOK OLUYOR

Midyat'ta, Sancar Trafik Acentesi yetkilisi Mehmet Sabir Yeşilmen, trafik poliçe fiyatları hakkında; "Araç sürücüleri ciddi tepkiler gösteriyor. Adeta şok oluyorlar, tabi trafik poliçesi bazı kriterlere göre kesiliyor. Sürücünün yaşı, aracın plakası ve aracın modeli gibi bazı kriterler var ama fiyatlar çok çok yüksek olduğu ortada. Mesela vatandaş 2 bin tl'ye aldığı motosiklete yaklaşık 5 yüz tl poliçe keserken ciddi anlamda zorlanıyor. Yaklaşık 20 bin değerinde aracın poliçesi de 2 bin civarında çıkabiliyor. Bu konuda yetkililerin gerekli çözümü bulması her anlamda önemli."ifadelerini kullandı. 

 Araç sahipleri de, Türkiye'de en pahalı trafik sigortalarının Mardin, Diyarbakır ve Batman'da uygulandığını belirterek "Aynı model ve aynı standartlardaki araçlar başka illerde 700-800 TL civarında trafik sigortası kapsamında iken, bu rakam 4000-5000 TL arasında gidip geliyor. Bu apaçık haksızlıktır ve bariz bir zulümdür" dediler.

Kaynak: www.AjansMidyat.Com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.