Midyat Gazete

Ak Parti Mardin'de E-Temayül Yoklaması Yapıldı

POLİTİKA

Ak Parti Mardin Tarafından Bu Defa İlk Defa Uygulanan Yöntemle E-Temayül Yoklaması Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaklaşan Mahalli ve İdari Seçimleri için Temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasında Ak Parti teşkilatlarına Yerel seçimler de aday olarak görmek istedikleri isimler soruldu. Ayrıca mevcut belediye başkanı ile ilgili anket sorusu yöneltildi. Bu seçim için ilk defa uygulanan yöntem ile sonuçlar direk Ak Parti Genel Merkezinin veritabanına kartlı sistem ile kaydedildi.

Mardin'de de Ak Parti Mardin İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanlığı tarafından E-temayül yoklaması düzenlendi. Mardin Öğretmen evinde düzenlenen temayül yoklamasına Elazığ Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Metin BULUT başkanlığında Ak Parti Genel Merkezinden bir heyet katıldı. Bu heyet Ak Parti Mardin teşkilatı ile birlikte temayül yoklamasını düzenledi.

Oy kullanacak teşkilat üyelerine manyetik kartlar dağıtılarak oy kullanma işlemine başlandı. Manyetik kartını alan teşkilat üyesi oy kullanılacak kabine giderek, orada bulunan bilgisayara bağlı manyetik kart okuyucusuna kartını okutarak açılan ekranda oylamasını yaptı. Mardin Ak Parti teşkilat üyeleri açılan ekranda Büyükşehir belediyesi başkan adaylığı için 3 isim önerdi. Teşkilat üyelerine ayrıca ilçe belediye başkanı adayı olarak görmek istediği 2 isim soruldu. Öte yandan Belediyesi Ak Parti olan Midyat Ve Yeşilli ilçelerinde bulunan teşkilat üyelerine mevcut Belediye başkanı ile ilgili bir anket yapıldı. 

Halil POLAT - Midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.