Midyat Gazete

Meslek liselerine yöneliş işsizlik oranlarını azaltacak

RÖPORTAJLAR

Meslek liselerine yöneliş işsizlik oranlarını azaltacak.

Batman’ın Türkiye’deki en işsiz kentlerden biri olduğunu belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESO) Mehmet Sıddık Çiftçi, gençlerin meslek sahibi olmaları ve işsizliğin azalması için meslek liselerinin büyük fırsat olduğunu söyledi.

BESO Başkanı Çiftçi, öğrencilere ve velilere meslek liselerini tercih etme çağrısında bulundu.

Türkiye’de ve Batman’da meslek bilen kalifiye eleman bulma sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Çiftçi, meslek liselerinin bu açığı kapatabileceğini ifade etti.

Batman gibi işsizlikte ön planda olan bir kentte meslek liselerinin tercih edilmesi durumunda işsizlik sorununun çözümüne ciddi katkı sağlanacağını söyleyen Çiftçi, meslek liselerini tercih eden gençlerin hem iş sahibi olacaklarını hem de aranan kişiler olarak ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESO) Mehmet Sıddık Çiftçi

“Kalifiye eleman sıkıntısı var”

Gençlerden meslek liselerini tercih etmelerini isteyen Çiftçi, “Türkiye genelinde meslek ve sanat erbabı olarak kalifiye eleman sıkıntısı ve yetersizliği var. Ailelerden ve gençlerden isteğimiz ve tavsiyemiz meslek liselerine yönelmeleridir. Gençlerin meslek liselerine yönelmeleri hem daha kolay iş sahibi olmaları hem sanat sahibi olmalarını sağlar. Ayrıca ülkemizin ilerlemesine ve iş sahalarının açılmasına da katkıda bulunur.” dedi.

“Mesleki eğitim demek işsizliğin azalması demektir”

Genelde tüm Türkiye’de özelde ise Batman’da tüm sanat dallarında kalifiye eleman bulmada ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

“Ailelerden isteğimiz bu konu üzerinde durmaları, çocuklarını doğru yönde kabiliyetlerine göre meslek liselerine yönlendirmeleridir. Gençlerimizden de isteğimiz bu konuda duyarlı olmalarıdır. Gençlerimizin meslek sahibi olmaları bizim için çok önemlidir. Çünkü mesleki eğitim demek işsizliğin azalması demektir.”

“Meslek lisesini bitirenler hem meslek sahibi hem de aranan adam oluyorlar”

Batman’ın işsizlikte ülkede ön sıralarda olduğunu aktaran Çiftçi, “Mesleki liselerin tercihi sosyal hayata da etki edecektir. Düz lise okuyan çoğu gencimiz iş bulmada zorluk yaşıyor. Meslek lisesini bitirenler ise hem meslek sahibi oluyor hem de aranan adam oluyorlar. Aranan kişiler hem iş bulmada zorluk yaşamazlar hem de kendi iş yerlerini açıp istihdam yapabilecekler. Böyle olunca işsizlik de azalacak ve toplumsal hayat düzelecektir.” ifadelerini kullandı.

“Ailelerimizin ve gençlerimizin meslek liselerini tercih etmelerini istiyoruz”

Konuşmasının devamında ailelere çağrıda bulunan Çiftçi, “Esnaf ve Sanatkâr Odası olarak esnafımızı gezdiğimizde kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini görüyoruz. Ziyaretlerimizde bu sorunlarını bizimle paylaşan esnafımız da mesleki ve sanatsal olarak eleman bulamadıklarını ilettiler. Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bu sıkıntıyı gördük ve dile getirmek istedik. Bu nedenle gençlerimizden meslek liselerini tercih etmelerini talep ediyoruz. Bu sıkıntının bitmesi ve kalifiyeli eleman boşluğunun doldurulması için tüm ailelerimizin ve gençlerimizin meslek liselerini tercih etmelerini istiyoruz.” diye konuştu

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.