Midyat Gazete

Aksa için kıyam vakti

POLİTİKA

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını ‘pervasız’ ve ‘fütursuzca’ şeklinde yorumlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “İsrail’in tavrı, yoldan çıkmış bir yönetimin yapabileceği bir uygulama. Kirli postallarınızla siz o kutsal mekânları kirletemezsiniz, ancak kendiniz kirlenirsiniz” dedi. Akdoğan, İsrail terörüne karşı insanlığı ortak tavır almaya çağırdı.

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada STK'ların önemine ve çözüm sürecinde sergiledikleri önemli role dikkat çeken Akdoğan, "Bu bir siyasi partiye değil, ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmaktır" dedi.

Konuşmasında, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskınını da değerlendiren Akdoğan, bunun kabul edilebilir yanı olmadığını, 21. yüzyılda bu kadar fütursuz, pervasız bir olayın yaşanamayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Bir barış şehrine, barış mescidine, semavi dinlerin ortak kutsal alanı olan bir yere siz postallarınızla girip orayı kirletmeye çalışacaksınız. O kirli postallarınızla siz o kutsal mekanları kirletemezsiniz ancak kendiniz kirlenirsiniz. Bu, yoldan çıkmış bir hükümetin, yönetimin yapabileceği bir uygulamadır" dedi.

ORTAK TAVIR ALINMALI

Bir grup veya örgütün yoldan çıkabileceğini, fanatik olabileceğini, bunlarla mücadelenin daha kolay olduğunu kaydeden Akdoğan, "Ama bir devlet, hükümet, yönetim yoldan çıkarsa, sapkın davranışlar sergilerse, zulüm yapmaya başlarsa o zaman ne olacak? İşte o zaman bütün insanlığın bir araya gelmesi gerekiyor. Ortak bir tavır takınması gerekiyor" diye konuştu.

Akdoğan, İsrail'deki zalim yönetimin, bu zulümleri kutsal mekânlarda sergilediği fütursuz tavır ve barbarlıkla da ortaya koyduğunu ifade ederek, dünyanın gündemi Suriye, Irak, Kobani olaylarına kaymışken bunun bir fırsatçılık olduğunu dile getirdi.

Çözüm sürecine de değinen Akdoğan, "Bütün partiler, bölgedeki bütün sivil toplum örgütleri, vakıflar, dernekler, cemaatler çözüm sürecinin paydaşıdır, muhatabıdır. Hep birlikte bu süreci yürütmek durumundayız" dedi.

Kaynak: Yeni Akit - //www.yeniakit.com.tr/haber/aksa-icin-kiyam-vakti-35555.html

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.