Midyat Gazete

Cumhurbaşkanlığı halka aşure dağıttı

POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Muharrem ayı dolayısı ile İstanbul ve Ankara’daki bazı camilerde vatandaşlara aşure dağıttı.

HABER MERKEZİ - Ankara'daki aşure dağıtımı Hacı Bayram Veli Cami avlusunda ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda yapıldı. Hacı Bayram Veli Camii'nde vatandaşa 1 ton aşure dağıtımın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin birlik beraberliği için dualar edildi. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda da 2 bin adet aşure dağıtıldı.

ERDOĞAN AŞURE DAĞITTI

Öte yandan, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nı ziyaret etti. Erdoğan, Çankaya Köşkü içerisindeki alayı ziyaretinde, askerlere Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

EYÜP'TE DE DAĞITILDI

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Muharrem ayı dolayısıyla Eyüp Sultan Camii'nde de vatandaşlara aşure dağıttı.

Eyüp Sultan Camii önünde öğle namazı sonrası okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi. Kazanlardaki aşurelerin üzerine fıstık, nar, kuş üzümü, tarçın gibi malzemelerle Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk Bayrağı ve hilal resmedilmesi dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesinde, 6 bin kişilik aşurenin, Eyüp Sultan Camii'nin civarındaki vatandaşların yanı sıra Eyüp Çocuk Yuvası'nda da dağıtıldığı öğrenildi. Ayrıca, Eminönü'ndeki Mimar Sinan Camii önünde de halka aşure ikram edildi. Mimar Sinan Camii İmamı Yunus Balcıoğlu tarafından okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesinde cami avlusunda dağıtılan 2 bin kişilik aşurenin, vatandaşlara paket halinde de verildiği görüldü.

 

Kaynak: Yeni Akit - //www.yeniakit.com.tr/haber/cumhurbaskanligi-halka-asure-dagitti-35559.html

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.