Midyat Gazete

Hamdullah Kadir HAMİDİ - Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı

POLİTİKA

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Hamdullah Kadir HAMİDİ Kimdir?

Hamdullah Kadir HAMİDİ, 1981 yılında Mehmet Bahattin Bey ve Birsen Hanımefendinin 3. Evladı olarak bir Kadir gecesi dünyaya geldi.

 

Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden, 2004 yılında İnşaat Mühendisi unvanı alarak mezun oldu.

 

Özel sektörde çeşitli firmaların yürüttüğü projelerde Şantiye Şefliği yaptıktan sonra, 2008 yılında kendi şirketini kurarak çalışma hayatına devam etti. Bu alanda kazandığı deneyimler neticesinde, Endüstriyel tesislerin kurulumu ve Taahhüt işlerini üstlendi. Ayrıca "Riskli Yapıların Tespit Yetkilisi" ve "İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanıdır". İyi derece de İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

 

HAMDULLAH KADİR, 2001 yılında AK Parti'nin kuruluş aşamasında Mardin Gençlik Kollarında aktif rol aldı. 2008 yılında Diyarbakır, Yenişehir AK Parti İlçe teşkilatında Ar-Ge'den sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2014 yılına kadar İlçe teşkilatında görev aldıktan sonra Ailesinin yıllarca hizmet ettiği Mardin İl'inde siyasi hayatına devam etmektedir.

 

HAMDULLAH KADİR, Mardin'de Müslümanlar ile Süryaniler arasında barış tohumlarının ekilmesine liderlik eden Muhterem Şeyh Fettullah HAMİDİ'nin torunu olması sebebiyle genç bir barış elçisi olarak Dedesinin yolunda ilerlemektedir.

 

 

Uzun yıllar siyaset hayatı içerisinde rol almış Bölgenin tanınan ailelerinden, HAMİDİ Ailesinin bir ferdi olan HAMDULLAH KADİR; Dili, dini, ırkı ne olursa olsun halk için, toplum için barışçıl ve hoşgörüyü benimsemiş bir siyasi anlayış çerçevesinde, 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.