Midyat Gazete

Kadıköy'e 21 yıldır cami yapılmıyor

POLİTİKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun, “Camiye ihtiyaç varsa, bunu biz yaparız” şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, CHP’nin kalesi Kadıköy’de 21 yıldır cami yapılmadığı ortaya çıktı.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun, "Camiye ihtiyaç varsa, bunu biz yaparız" şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. CHP'nin kalesi olan Kadıköy'de 21 yıldır hiç yeni cami inşa edilmediği bildirildi.

İLÇEDE 21 YILDIR CAMİ YAPILMADI

Selami Öztürk'ün 20 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde ve Aykurt Nuhoğlu'nun Kadıköy Belediye Başkanı olduğu 30 Mart 2014 tarihinden bu yana Kadıköy'e tek bir yeni cami inşa edilmedi.

HAVRA VE SİNAGOG VAR, CAMİ YOK!

Kadıköy'de; Bahriye Caddesi'nde bulunan bir vatandaş namaz kılmak için 800 metre yürümek zorunda kalıyor. Bahriye Caddesi ve Moda Mahallesi'nin bulunduğu alanda havra ve sinagogun bulunduğu, 800 metrelik alanda tek cami bulunmadığı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CEMEVİ İNŞA EDİLDİ

Kadıköy Belediyesi, Göztepe Parkı'nda, kullanım yetkisi Büyükşehir Belediyesi'ne ait 500 metrekarelik metruk alana cami yapılmasına karşı çıkmıştı. 21 yıldır cami inşa edilmeyen ilçede, Türkiye'nin en büyük cemevi olan "Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi" inşa edildi.

 

Kaynak: Yeni Akit -//www.yeniakit.com.tr/haber/kadikoye-21-yildir-cami-yapilmiyor-35649.html

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.