Midyat Gazete

Mardin HDP, aday adayı tanıtım toplantısı Düzenledi

POLİTİKA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Başkanlığı`nca aday adayı tanıtım toplantısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Başkanlığı`nca aday adayı tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Mardin`de Büyük Otelde düzenlenen toplantıda, 7 Haziran`da yapılacak genel seçimlerde HDP Mardin Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunanlar tanıtıldı.

 

HDP`den başvurusu bulunan 74 milletvekili aday adayının bir masa etrafında buluştuğu toplantıda konuşan HDP Mardin İl Başkanı Musa Alkan, 2015 seçimlerine önemli siyasal ve toplumsal gelişmeler eşliğinde girdiklerini söyledi.

 

HDP ile Türkiye'de ezilen ve sömürülen halklar adına önemli bir seçeneğin oluştuğunu aktaran Alkan, şöyle dedi:

 

"HDP 7 Haziran`a önemli ve kararlı adımlarla hazırlanmaktadır. Çeşitli dönemlerde baskı altına alınmaya çalışan toplumsal kesimlerin, bugün HDP çatısı altında güç birliği sağladığını görmekteyiz. Yeni yaşamı inşa mücadelemizde seçim barajını adeta yerle bir edeceğiz. Burada bulunan ve müracaatları bizim için bir birinden değerli olan milletvekili aday adayı arkadaşlarımızla birlikte hep birlikte çalışarak partimizi çok daha iyi noktalara getireceğiz."dedi.

 

Aday adaylarından Zeyni Mete ise, toplantının ardından yaptığı açıklamada 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerde, Mardin'de büyük oranda HDP'in oylarının yükselteceklerini söyledi.

 

Mete, "Barajı aşmama gibi bir sorunumuz olmaz. 7 Haziran da yapılacak olan genel seçimlerde el birliği ile ülke barajını aşacağız. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında barajı rahatlıkla aşacağımızı söyleyebiliriz. Mardin de Ak Parti sandığa gömeceğiz. Bütün çalışmalarımız bu yöndedir. Herkesi HDP çatısı altında birleşmeye çağırıyorum. 78 aday adayımız, kendisi adaymış gibi çalışacak. Seçilecek olan 6 adayı tek vücut halinde destekleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz."dedi.

 

Yapılan toplantının ardından aday adayları ile hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.