Midyat Gazete

Oğuzhan Sönmez KAYA - Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı

POLİTİKA

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Oğuzhan Sönmez KAYA Kimdir?

1976 Yılında Diyarbakır ilinde doğdum: aslen Mardin / Savur'luyum.

İlk,orta ve lise öğrenimimi Mardin / Savur'da tamamladım. Lisans eğitimi için 1994 yılında KKTC Lefkoşa kentine yerleştim. Buradaki 5 yıllık eğitim hayatım sonunda 1999 yılında Yakındoğu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum.

1999 Yılı Sonbahar döneminde Gaziantep ilinde Askerlik görevime başladım ve bu görevimi 2000 yılında tamamladım.

2001 yılı itibariyle Bağcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü biriminde Bölge Mühendisi ünvanıyla Türkiyemizin en değerli ve insanlığa ilham kaynağı olmuş şehirlerden biri olan İstanbul'da meslek hayatıma başladım ve 2006 yılına kadar Bağcılar ilçesi için hizmet verdim.

2006-2008 yılları arası Müteahhit'lik ve Proje işlerinin yoğun olduğu bir dönemde bir süre özel sektörde kendi projelerim üzerine çalışma kararı aldım: 2008 yılında Bahçelievler Belediyesi'nden gelen bir teklif üzerine 1 yıl süresince ilgili belediyenin İmar Biriminde Bölge Mühendisi olarak mesleğimi icra ettim.

2009 yılında daha önce kurucusu olduğum ve bir süre için ayrıldığım şirketimin başına geçtim ve o yıldan bu yana Mühendislik: Yapı Müteahhitliği, Yapı Laboratuvarı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri alanında hizmet veren AKS İnşaat Laboratuvar şirketinin ve kendi işimin başındayım

AKS İnşaat Laboratuvar olarak : bugün Ar-Ge ve Kentsel Dönüşüm alanında Türkiye'nin 1 numaralı şirketi olmanın gururunu ve başarının verdiği hazzı yaşamaktayım.

Ar-Ge ekibim ile birlikte Türkiye'de ilk ve tek olan "Kendi Kendini Yöneten Saha" vb. bir çok projeyi geliştirmiş olmamız: bize "bu alandaki yaratıcı özelliklerimizi politika alanında da kullanabiliriz" düşüncesi şeklinde ilham vermiş olmalı ki: Mardin başta olmak üzere Mardin'e ve Türkiye'ye hizmet edecek yaratıcı projeleri üretmenin ve hayata geçirmenin umudunu ve gayesini taşımaktayız.

(Evliyim ve 1 kız çocuğum var: Arapça ve ingilizce biliyorum)

Saygılarımla...

 

Oğuzhan Sönmez KAYA
İnşaat Mühendisi
Yapı Uzmanı

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.