Midyat Gazete

Teşkilatlardan Gürsel Ekmen Miroğlu'na Yoğun Ilgi

POLİTİKA

AK Parti’den 25. Dönem Milletvekili aday adayı olmak için çalışmalarına devam eden Avukat Gürsel Ekmen Miroğlu, gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılaşıyor.

Mardin'de il ve ilçe teşkilatlarının yanında STK, esnaf ve köy ziyaretlerine devam eden Miroğlu, bölgenin kangrenleşen sorunlarına AK Parti bir bir çözüm bulduğu için destek istedi.

Mardin'e bugüne kadar yaptığı icraat ve hizmetlerin altında AK Parti'nin imzası olduğunu belirten Miroğlu, bu hizmetlerini çözüm süreci ile taçlandıracağını ifade etti.

Çözüm sürecinin bölgede yarattığı olumlu hava, son zamanlarda yaşanan tüm provokelere rağmen devam ettiği bilgisini veren Miroğlu, "Türkiye, Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemlerden geçip, başbakanının "Kürtçe öğreniyorum" dediği bir başka döneme çevrildi artık ve bu ilerlemeden bir adım dahi olsa geriye dönmeye kimsenin tahammülü yok sanırım. Tüm siyasi kaygıların bir kenara itilerek, sırf daha fazla insan ölmesin diye başlatılan çözüm sürecinin, gençlerimizin geleceğinin teminatı olarak görenlerdenim. Yeni Türkiye, artık geçmiş dönemlerde görmezden geldiği sorunlarıyla yüzleşmeye başladı ve buna daha da devam edeceğe benziyor. İşte tamda bunun için bölge insanı Yeni Türkiye'yle birlikte omuz omuza koşmaya hazır ve çözüm süreci bunun başlangıcı olacak bir kilometre taşı olarak önümüzde durmakta. Bize düşen, uzanıp ellerimizle onu sıkı sıkıya kavramak ve bırakmamak. Kürtlerin, öteden beri içinde bulundukları şiddet sarmalından bıktıkları gizli bir şey değil, ömür boyu kan kaybederek yaşayabilecek durumda da değiliz. Beklentimiz en kısa sürede çözüm sürecinin olumlu bir şekilde nihayete erdirilmesi ve yeni bir anayasayla; yeni bir toplumsal antlaşma sağlayarak Ülkemizin ve kendi geleceğimizi omuz omuza hep birlikte şekillendirebilmemizdir."dedi. 

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.