Midyat Gazete

Zeyni Mete HDP Mardin Aday Adayı olduğunu açıkladı

POLİTİKA

Mete, çözüm sürecinin desteklenmesi ve halkların kardeşliği için mücadele etmek için HDP’den aday adayı olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Mardin aday adaylığı için başvuruda bulunan Zeyni Mete, çözüm sürecinin desteklenmesi ve halkların kardeşliği için mücadele etmek için HDP'den aday adayı olduğunu söyledi.

 

Mete yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Aday Adaylığı başvurumun öncelikle Aileme, şahsıma, hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu kadim kentin bağrından çıkmış bir evladı olarak, Mardin ilimiz sorunlarını meclis çatısı altında değerlendirmem yönünde karar aldım. Yıllardır siyasetin içinde aktif biri olarak yer aldım. Bölgemizin sorunlarını çok iyi bilmekteyim. Amacım, bölgemizin kalkınması, kardeş kanı'nın akmaması için, çözüm sürecinin devamı için HDP'den aday oldum. Müslüman, Hıristiyan ve Ezidi ayırımı yapmadan sorunları meclise taşıyacağım. Herkesimi siyasi yelpazenin bütün renklerini, dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin HDP'de buluşmaya davet ediyorum."dedi

 

Türk, Kürt, Arap ve Süryani vatandaşlarımız arasında demokrasi kültürünün yerleşmesi için çalışacağını söyleyen Mete, daha sonra şöyle konuştu: "Mardin bütün dünya'ya örnek olması için uğraşacağım. İnşallah HDP bu seçimde barajı aşarak, bir ilke daha imza atmış olacak. Bugün gelinen noktada elde edilen sonuçlar ve özellikle barış süreci HDP'nin kararlı ve azimli çabalarıyla elde edilmiştir. Ülkemizde anti demokratik uygulamaların son bulması için, ifade özgürlüğü için, örgütlenme özgürlüğü için, sendikal hak ve özgürlükler için HDP'de buluşalım. Sağ olsunlar arkadaşlarımız bu talebimizi uygun gördüler. Bizler de HDP çatısı altında Mardin'e hizmet etmek için aday adayı başvurumuzu yaptık."dedi.

 

 

Zeyni, Mete Kimdir?

1962 Midyat doğumlu olup, ilk orta ve liseyi Midyat'ta okudu. Diyarbakır Eğitim Fakültesi' 3 sınıftan siyasi nedenlerden dolayı öğrenimini yarım bıraktı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.