Midyat Gazete

Diyarbakır'da sportif yetenek taraması

SPOR

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Diyarbakır’da 7 binden fazla öğrencinin test ve ölçümleri yapıldı.

DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Diyarbakır’da 7 binden fazla öğrencinin test ve ölçümleri yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilkokul 3. sınıftaki öğrencilerin sportif test ve ölçümlerinin yapıldığını söyledi.

Merkez ve ilçelerdeki okullarda 7 binden fazla yetenek taraması ve spora yönlendirme çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Demir, temel hedeflerinin kentteki çocukları yeteneklerine göre spora yönlendirmek olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'da sportif potansiyelin yüksek olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Yapılan bu bilimsel çalışmalarla çocuklarımızın sportif yeteneklerini keşfedip ülkemize hizmet edecek çocuklarımızı ortaya çıkartmaktır. Bu çocuklarımızın al bayrağımızı dünyada dalgalandıracaklarına inanıyorum. Şimdiye kadar 7 bin çocuk üzerinde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu programın asıl hedefi bilimsel verilerle üçüncü sınıfa giden çocuklarımızın yeteneklerini test etmek. Çocukların yeteneklerini tespit ettikten sonra okulundaki beden eğitimi öğretmenleri branşına uygun bir şekilde çocuğu yönlendirip, yetiştirecek."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.