Midyat Gazete

Dicle Üniversitesi Klinik Doktor Ve Hemşirelerine Diyabet Eğitimi Verildi

YAŞAM - SAĞLIK

Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu’nun dakatıldığı seminerde Diyabet Eğitim hemşiresi Ergüder Kılıçkap sunum yaptı.

Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu'nun dakatıldığı seminerde Diyabet Eğitim hemşiresi Ergüder Kılıçkap sunum yaptı.

Diyabet; insülin eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Toplumda daha sık görülen formu tip 2 diyabettir ve insülin etkisindeki bozukluk sonucu ortaya çıkar. Tip 1 diyabet daha seyrek görülür, küçük yaşlardan itibaren başlar ve hayat boyu insülin kullanılmasını gerektirir. Kan şekerinin mümkün olduğunca normale yakın seviyelerde tutulması göz, sinir sistemi ve böbrek hasarları, kalp krizi ve inme riskini azaltır.Her iki diyabet tipinde de uygun beslenme programı ve egzersiz gibi yaşam tarzı değişiklikleri her aşamada gereklidir. Hastalar sigara ve alkolden uzak durmalı ve doktorunun tavsiye ettiği aralıklarla kontrollerini yaptırmalıdır.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı ProfDr Alpaslan Tuzcu ve diyabet eğitim hemşiremiz tarafından 26.01.2015 tarihinde bu konuyla ilgili klinik doktorları, hastane müdür yardımcıları, başhemşire yardımcıları ve klinik hemşirelerine yönelik eğitim sempozyumu düzenlenmiştir. 

 

Kaynak: Dicle Universitesi Hastaneleri Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.