Midyat Gazete

Sağlık Bakanlığı ebola için tüm tedbirleri aldı

YAŞAM - SAĞLIK

Batı Afrika’daki salgın hastalık Ebola virüsünün hızla ilerlemesinin ardından Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün İstanbul’da ortaya çıkan ve Afrika’yı saran ebola virüsü şüphesine ilişkin, “Ebola dünyayı da tehdit edecek bir noktaya geldi ama tıp alanında henüz bir tedavisi bulunmuyor. O yüzden tedbirlerimizi azami en üst düzeyde tutuyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ - Fildişi Sahilleri'nden 20 gün önce İstanbul'a gelen 21 yaşındaki kadının ebola şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak ebola virüsü ile ilgili aldıkları ek önlemleri açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, "Ebola dünyayı da tehdit edecek bir noktaya geldi. Bu virüse karşı henüz bir aşı ne yazık ki üretime geçmedi. Dolayısıyla alınabilecek tedbirlerin de çok sınırlı olduğunu dünya da, Dünya Sağlık Örgütü de biliyor" dedi. 

Bulaşıcılığı kontrol altında tutabilmek için Bakanlık olarak erken tedbirleri aldığını belirten Müezzinoğlu, "Türkiye olarak yaklaşık 4 aydır özellikle salgının olduğu bölgelerden ve geliş gidişlerde gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, gerekse o bölgelerden değişik amaçlı ki bunların son dönemde okullar açıldığı için söylüyorum. Eğitim amaçlı olsun tüm gelen gidenleri gerek bilgilendirme, gerekse onların en ufak bir sağlık sorunu veya risk taşımaları konusunda son derece duyarlı, uçağa bindiği andan itibaren takip eden ve bunu sistematik yapan belki de dünyada bu anlamda duyarlılığı en üst düzeyde tutan ülkeyiz" diye konuştu.

 Kaynak: Yeni Akit - //www.yeniakit.com.tr/haber/saglik-bakanligi-ebola-icin-tum-tedbirleri-aldi-33026.html

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.