Midyat Gazete

Sonbaharı ve Kışı Sağlıkla karşılayın

YAŞAM - SAĞLIK

Erken cilt yaşlanmasının yüzde 90 güneş ışınlarından kaynakladığı belirtiliyor

Sonbaharı ve Kışı Sağlıkla karşılayın

 

Erken cilt yaşlanmasının yüzde 90 güneş ışınlarından kaynakladığı belirtiliyor.

 

Güneş ışığının gücünü yitirdiği san bahar ve kış aylarına girerken, cilt dengesinin mevsimsel değişikliklerine karşı korunması gerekiyor.

 

Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarında cilt sorunlarına karşı uyarıyor. Deri hastalıkları uzmanı Dr. Nihat Özkan, güneşin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaldığını, ancak mevsimsel değişikliklerin cilt üzerinde etkili olduğunu söyledi.

 

Özkan Dermatoloji Sağlık Merkezi Uzmanı Dr. Nihat Özkan, Cilt tipine göre nemlendirici kullanma önemli olduğunu, hem kadın ve hem erkeklerde doğru biçimde uygulanan kozmetik uygulamaların önemi gittikçe artığını bildirdi.

 

Dr. Nihat Özkan şöyle konuştu. "vücudumuz giysilerle korunsa da vücudumuzu çevreleyen cildimiz, tıpkı yüzümüzde olduğu gibi iç kaynaklı düzensizliklere ve dış saldırışlara maruz kalır. Özel nemlendiriciler bu nedenle çok önemlidir" dedi.

 

Dr. Nihat Özkan, mevsimsel değişimlerin, cilt üzerindeki etkilerini ise şöyle anlattı. "Özellikle saç derisinin 100–150 bin saç kılından oluşmaktadır. Her saç lifinin hormonsal, genetik, mevsimsel ve dış etkenlere bağlı düzensizlikler göstermektedir. Günümüzde ise bu düzensizliklere karşı korunabilmektedir. Sonbahar ve kış aylarında kozmetik bozukluklara karşı insanın toplumdaki sosyal ilişkilerini önemli ölçüde etkileyebilmektedir. Hem kadın hem de erkelerde doğru biçimde uygulanan kozmetik uygulamaların önemi gittikçe artırmaktadır."

 

- Güneş cildi yaşlandırıyor!

 

Güneş ışınlarının, 'bronzlaşma ve ısı verme gibi' olumlu etkilerinin yanı sıra 'güneş yanıkları, foto alerjik reaksiyonlar, son yıllarda ortaya çıkan foto yaşlanma ve deri kanseri' gibi zararlı yanlarına dikkati çeken Özkan, erken cilt yaşlanmasının yüzde 90 güneş ışınlarından kaynaklandığına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

"Sonbahar ve kış aylarında güneş etkisinin azaldığını, ancak mevsimsel değişimin önem kazanmaktadır. 'kırışıklık, leke ve yaşlanmalara karşı' kozmetik tedavilerinin uygulanmaktadır. "el ve vücudun diğer bölgelerine bulunan güneş, yaşlılık lekeleri ve diğer lekelerin virütik kaynaklı siğillerin, et benlerin, kanserleşme riski bulunan lezyonların; yakma ve kemoterapi (196 santigrat derecede kar tedavisi ile sorunlu bölgeyi dondurma) ortadan kaldırılmaktadır. 'Kozmetik tedavi Kimyasal cilt soyma işlemi' ile ciltteki ince kırışıklıkların, akne izleri, siyah noktalar, yanık izleri ve lekelerin yok edilebildiği söyleyen Özkan, "doğal meyve asitleri kullanılarak ölü hücrelerin atıldığı bu yöntemle çok başarılı olduğunu ifade etti. Günümüzün en parlak başarınsın ise ışık terapisi ile ameliyat olmadan genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olma olduğunu ise şöyle aktardı.

 

 -Yaşlanmayı geciktirme ve akne tedavisi!

 

Yaşlanmayı geciktirme ve akne tedavilerinde kullanılan OMNİLUX adlı yeni cihazın piyasaya çıktığını kaydeden Özkan, tedavide acı hissedilmediğini vurguladı. OMNİLUX cilt yenilenerek zamana bağlı yaşlanmanın üstesinden gelinebiliniyor.

 

Dr. Nihat Özkan, cilt derisinde görülen büyük beyaz lekeler olarak ortaya çıkan Vitiligo hastalığının tedavisinde OMNİLUX ile yüksek oranda başarı sağlandığını belirti.

 

Özkan, son dönemlerde alerjinin artığına işaret ederken, kıssa sürede tanımlanan alerji testi (PATCH –yama) ile egzama nedeninin belirlendiğini, hastaların bu uygulamaların hemen ardından gündelik yaşamına devam etmekte olduğunu aktardı. Ankara

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.