Bakan Soylu, "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni"nde konuştu: (1)

- "Burada yeni bir adım olarak söylüyorum, 47 köyümüz kapalıydı. 22'si Gabar Dağı'nda olmak üzere toplam 40 köyün açılışına karar verdik. İnşallah 40 köy çok yakın bir zamanda açılacak, oralar hemşehrilerimizle, köylülerimizle buluşmuş olacak. Kalan 7'si için de hazırlıklar yapılıyor, en kısa sürede açılacak"- "Terör örgütüne yıllık katılım bugün 100'ün altına düştü. Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz. Geçen yıl 51 idi, bu yıl bugün itibarıyla 43. Az kalsın 44 olacaktı, neyse ki bir kız çocuğunu HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık. Anneleri, babaları da HDP binasına gittiler, onu kaçıran HDP'li yöneticileri orada darbettiler"

Genel 06.11.2022, 14:02
Bakan Soylu,

ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Burada yeni bir adım olarak söylüyorum, 47 köyümüz kapalıydı. 22'si Gabar Dağı'nda olmak üzere toplam 40 köyün açılışına karar verdik. İnşallah 40 köy çok yakın bir zamanda açılacak, oralar hemşehrilerimizle, köylülerimizle buluşmuş olacak. Kalan 7'si için de hazırlıklar yapılıyor, en kısa sürede açılacak." dedi.

Şırnak'taki temaslarını sürdüren Bakan Soylu, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni"ne katıldı.

Törende konuşan Soylu, Bakanlığın jandarmadan sahil güvenliğe, emniyetten güvenlik korucularına, valiliklerden kaymakamlıklara kadar ülkenin kamu düzeni ve kamu güvenliğini sağlayabilmek için 24 saat görev yaptığını belirterek, bu mesainin tahkim edilmesi gerektiğini söyledi.

- "Bakanlık olarak eğitim için kolları sıvamış durumdayız"

Bazı tehlikelere karşı topluma bilgilendirme yapılması, hizmet içi eğitimler gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Soylu, güvenlik güçlerinin yanı sıra bu yıl sadece 5 milyonu aşkın çocuğa Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca "Siberay" eğitimi verdiklerini bildirdi.

Uyuşturucuyla mücadelede bu sene tüm birimlerin 5 milyonu aşkın gence eğitim verdiğini, yaklaşık 1 milyon 200 bin anneye "En iyi narkotik anne" eğitimi verildiğini dile getiren Soylu, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ile ilgili de verilen eğitimlerle bilgilendirdikleri kişi sayısının 5 milyonu aştığını belirtti.

Soylu, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, "Kadına El Kalkamaz" sloganıyla yürütülen eğitimlerin sürdüğünü ifade etti.

Trafikle ilgili de bu sene milyonlarca çocuk ve gence okullarda eğitim verildiğini, 56 milyon insana afet eğitimiyle ulaşıldığını aktaran Soylu, "Bu sene 'Afet Tatbikat Yılı'. Yaklaşık 66 bin 200 tatbikatı bu yıl yaptık. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile yine önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile ortak tatbikat yapacağız. Ayın 12'sinde ülke genelinde bir Türkiye tatbikatı ortaya koymaya çalışacağız. Bakanlık olarak eğitim için kolları sıvamış durumdayız. Geçen gün kaymakamlarımızla birlikte yeni bir eğitime başladık. 600 kaymakam." diye konuştu.

- "'PKK'nın partisi' diyoruz alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar"

Tüm bu eğitimlere katkı sunan herkese teşekkür eden Soylu, tüm bu çalışmaları yürütürken aynı zamanda izleme ve değerlendirme sistemlerinin de olduğunu vurguladı.

"1845 güvenlik korucusu şehidimiz var dedik. 57 bin 584 güvenlik korucumuz, 17 bin 600 gönüllü korucumuz, gönüllülerle birlikte toplam 1038 kadın korucumuz var" diyen Soylu terör nedeniyle yaşanılan acılara, mağduriyetlere değindi.

"Güvenlik sağlanamadığı için yerleşime kapanan köyler, akrabaları köy meydanında PKK tarafından katledilen anneler, hayvancılığa kapanan yaylalar, belediyeye gidersin PKK orada, çocuğunu gece gelir kapına dayanır, zorla alır, esnaflık yaparsın haraç alır, çiftçilik yaparsın haraç alır, festival var gidersin oradalar, çocuğunu ya kandırırlar ya kaçırırlar, dağa götürürler, gece sokağa çıkılmaz, gündüz rahat gezilmez, özgürce oy veremezsin, evlere tehdit gider, devlet havalimanı yapar kullanma diye tehdit edilirsin, ateş ederler, bomba atarlar, musluğundan su akmaz çünkü belediye PKK'nın elinde. Paralar PKK'ya gider senin suyun, yolun kimsenin umurunda olmaz. Yokluklar ve kayıplar üzerine kurulmuş bir hayat sürersin." ifadesini kullanan Soylu, bu nedenle gençlerin ya göç ettiğini ya dağda heder olduğunu belirtti.

Soylu, anne ve babaların çocuklarını kurtarmak için batıya göç etmesi nedeniyle bin yıllık köylerin, kasabaların, yaylaların boş kaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Kültürümüzü unutturmaya, medeniyetimizi başkalaştırmaya çalışanlara müsaade etmemeliyiz. Nasıl ki teröre müsaade etmiyorsak. Şehirlerimiz, köylerimiz yıllarca PKK'nın katliamları ile anıldı. Peçenek köyü, Pınarcık, Karageçit köyü, Eruh, Susa, Başbağlar katliamları. Bütün bu acıları, sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Yıllarca omuzlarımızda şehit cenazesi taşıdık. Bunların hiçbirisi sayılarla anlatılmaz. Bunların hiçbirisini Brüksel'de, Paris'te, PKK'nın toplantılarında anlatmazlar. Bunların hiçbirisini PKK'nın partisi anlatmaz. Onların ortakları anlatmaz. Bakın yıllardır 'PKK'nın partisi' diyoruz alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar. 'Hayır öyle değiliz' demiyorlar. Bilakis her platformda savunuyorlar. Yıllarca bu acıları yaşattılar. Hala utanmadan Diyarbakır, Şırnak, Cizre sokaklarında geziyorlar. Hala utanmadan PKK elebaşına özgürlük istiyorlar. Hala utanmadan PKK için eleman istiyorlar. Çocukların dağa gitmesine aracılık ediyorlar. Ankara'da güya siyaset yapıyorlar, Meclis'te el kaldırıyorlar. Ve bu katliamların, bu yaşananların biri için bile milletten, tarihten de özer dilemiyorlar. Siyasette yüzsüzlük ve utanmazlık abideleri."

- "Bugün Doğu ve Güneydoğu'da kardeşlik çiçekleri açıyor"

Bakan Soylu dün gece Mardin'in Nusaybin ilçesinde festival düzenlendiğini dile getirerek, HDP ve PKK'nın "gitmeyin" çağrısı yaptığını, buna rağmen 10 binlerce gencin, insanın festivale koşarak gittiğini söyledi.

"Milleti korkutarak, ürküterek, hizaya çekmeye çalıştığınız günler geçti. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da Allah'a şükürler olsun özgürlük, kardeşlik çiçekleri açıyor. Açmaya da devam edecekler" diyen Soylu, terörle mücadeleye katkı sunan güvenlik korucularına teşekkür etti.

Soylu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadeledeki en başarılı adımının koruculuk müessesesi olduğuna işaret ederek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Bölgede artık başka bir iklimin yaşandığına dikkati çeken Soylu, "Türkiye bugün bu bölgeye bambaşka bir iklimi yaşatmakta. Burada yeni bir adım olarak söylüyorum, 47 köyümüz kapalıydı. 22'si Gabar Dağı'nda olmak üzere toplam 40 köyün açılışına karar verdik. İnşallah 40 köy çok yakın bir zamanda açılacak, oralar hemşehrilerimizle, köylülerimizle buluşmuş olacak. Kalan 7'si için de hazırlıklar yapılıyor, en kısa sürede açılacak." açıklamasında bulundu.

- "Eskiden terör örgütüne yıllık katılım 5 binli sayılarla ifade ediliyordu, bugün 100'ün altına düştü"

Şırnak'ta daha önce yaylalara çıkılamadığını hatırlatan Soylu, yaylalara yollar yaptıklarını, 2023 yılına kadar yolu yapılmayan yaylanın kalmayacağını bildirdi.

Artık Diyarbakır'da "Kültür Yolu Festivali", Tunceli'de "Rafting Yarışları", Şırnak'ta "Cudi Cup Uluslararası Tenis Turnuvası" yapıldığını anımsatan Soylu, terörün herkese çok zarar verdiğini ama buna tahammül etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Bölgenin artık kültür, sanat, spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şırnak Üniversitesinde 2014'te 3 bin 327 öğrenci ve 32 bölüm vardı. Bugün 5 bin 620 öğrenci ve 72 bölüm var. Şırnak'ta tıp fakültesi kazanan öğrenci sayısı 2014 yılında 8, 2017 yılında sadece 4, 2021 yılında 93, 2022 yılında 85 oldu. 15 Temmuz'dan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile terörle mücadele stratejimizi değiştirdikten sonra tehlikeyi olduğu yerde yok etme kesintisiz operasyon stratejisine geçtikten sonra terörün yanında terörizmle de yani teröre sebep olan, kaynaklık eden, destek veren unsurlarla da mücadele etmeye başladıktan sonra bu bölgede her şey değişti. Eskiden terör örgütüne yıllık katılım 5 binli sayılarla ifade ediliyordu, bugün 100'ün altına düştü. Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz. Geçen yıl 51 idi, bu yıl bugün itibarıyla 43. Az kalsın 44 olacaktı, neyse ki bir kız çocuğunu HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık. Anneleri, babaları da HDP binasına gittiler, onu kaçıran HDP'li yöneticileri orada darbettiler. Ellerine sağlık, iyi de yaptılar. Hani bir keresinde bir oh çekmiştim ya paralar PKK'ya gitmiyor diye şimdi bir oh daha çekiyorum gençler PKK'ya gitmiyor diye. Öğretmen, doktor, eczacı, hemşire olmaya gidiyorlar. Ve bu ülkenin yarınlarına katkı koymaya gidiyorlar, festivallere gidiyorlar, dinini, inancını öğrenmeye gidiyorlar."

(Sürecek)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
11
açık
Günün Anketi Tümü
Midyatgazete.com'un En Çok Hangi Hizmetinden Faydalanıyorsunuz?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü