Samsung'dan "güçlü güvenlik olmadan gizlilik söz konusu olamaz" uyarısı

- Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Ekibi Başkanı Dr. Seungwon Shin:- "Tek bir izinsiz giriş dahi yıkıcı olabilir. Bu nedenle artık cihazlarımızın güvende olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var"- "Google ile yakın iş birliği yaparak, tüm tehdit verilerini birbirimizle paylaşmak üzere güvenlik konulu düzenli toplantılar yapıyoruz. Bunun yanında, Android için güvenliği standart hale getirmek amacıyla yüzlerce iş ortağımızla birlikte çalışıyoruz"

Genel 28.07.2022, 14:16
Samsung'dan

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Ekibi Başkanı Dr. Seungwon Shin, mobil telefonlara tek bir izinsiz girişin bile yıkıcı etkilerinin olabileceğini belirterek, "Bu nedenle artık cihazlarımızın güvende olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi.

Şirketten yapılan açıklamada, Dr. Seungwon Shin'in günümüzde gizlilik ve güvenlik konusunun önemine değindiği makalesine yer verildi. Buna göre, uzaktan çalışan sayısındaki artış, aynı zamanda güvenli olmayan, genel Wi-Fi'nin daha yoğun kullanılması anlamına geliyor. BlockChain gibi yeni olanaklar, birçok kişiyi dolandırıcılık için hedef haline getiriyor. Siber saldırılar artıyor ve bu saldırılar sadece beklenen yerlerde gerçekleşmiyor. Son dönemdeki savaşlar artık fiziksel saldırıdan aylar önce kritik altyapıya yönelik dijital saldırılarla başlıyor.

Dr. Seungwon Shin, makalesinde, artan genel Wi-Fi kullanımı ve BlockChain gibi yeni teknolojik olanakların siber suçlar için mükemmel bir ortam yarattığına değiniyor. Şu anda koşulların kötü niyetli ve teknik bilgi sahibi herkes için ideal olduğuna değinen Shin, siber güvenlik kavramını farklı yönleriyle ele alıyor.

Akıllı telefonların artık cüzdan, ev anahtarları, kimlikler haline geldiğini hatırlatan Shin, "Tek bir izinsiz giriş dahi yıkıcı olabilir. Bu nedenle artık cihazlarımızın güvende olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

- "Perdelerinizi örtmeniz, biri gelip kapınızı kırdığında size bir fayda sağlamaz"

Gizlilik ile güvenliğin çok farklı kavramlar olduğunun altını çizen Shin, "Güvende olduğunuzu düşünüyorsunuz. Çünkü uygulamaların isminizi, e-postanızı veya alışkanlıklarınızı paylaşmasına izin vermiyorsunuz. Hatta uygulamanın izleme izinlerini dahi devre dışı bırakıyorsunuz. Ancak tüm bunlar verilerinizin güvende olduğu anlamına gelmiyor. Gizliliği güvenlikle karıştırmamalısınız. Perdelerinizi örtmeniz, biri gelip kapınızı kırdığında size bir fayda sağlamaz. Bahçenizin etrafını duvarlarla çevirmek gibi güvenli bir mobil ekosistem tercih ettiğinizi düşünüyorsunuz. Ancak bilgisayar korsanları hedeflerine uyum sağlayabiliyor. Güvenli olmayan Wi-Fi, sosyal mühendislik dolandırıcılıkları, kullandığınız ekosistemden bağımsız tehditler." açıklamasında bulundu.

Shin, bilgisayarlara yapılan saldırlarla ilgili olarak da bilgiler vererek, "Şüpheli posta eklerini açmayabilirsiniz ama tıklama olmadan gerçekleşen saldırılar var ve bu saldırılar, herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmaksızın bir cihazı ele geçirebiliyor. Yaygın olarak kullanılan bir mesajlaşma sistemindeki bir hata yüzünden sistemi işgal eden Pegasus casus yazılımı bu şekilde çalıştı. Kullanıcıya bir mesaj gönderilmesi, korsanların cihaza girmesine yetti. Çok fazla tehdit olduğunu ve güvenli bir liman olmadığını düşünmek kaygı verici olabilir. Ancak bizi, alanında öncü ve dünya genelinde birçok devletin de onayladığı savunma sınıfı güvenli platformumuz Samsung Knox’u geliştirmeye teşvik eden şey tam da bu. Bu güveni, korumaya yönelik bütüncül ve çok katmanlı bir yaklaşım benimseyerek kazandık. Bu yaklaşım, açık işbirliğini, donanım ve yazılım entegrasyonlu güvenliği ve gerçek zamanlı korumayı da içeriyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Daha fazla göz ve daha fazla insan, daha iyi çözümler demek

Interpol ile yaptığı çalışmalardan öğrendiği şeyin birlikte çalışmak olduğunun altını çizen Shin, şunları aktardı:

"Güven, açık iş birliği yoluyla oluşuyor. Bu da Android ekosisteminin en büyük avantajlarından biri. Android işletim sisteminin kaynak koduna herkesin erişebilmesi kolektif bir biçimde güçlendirilmesine olanak sağlıyor. Teknolojideki en büyük isimlerden bazılarının birbirleriyle rekabet ederek, oyunu hızlandırmak amacıyla birlikte çalışmasına imkân tanıyor. Samsung olarak sistemlerimizi güçlendirmeye yönelik kurum içi çalışmalarımızın yanı sıra bu açık ortaklık ve iş birliği modelleri uyguluyoruz. Bu nedenle Google ile yakın işbirliği yaparak, tüm tehdit verilerini birbirimizle paylaşmak üzere güvenlik konulu düzenli toplantılar yapıyoruz. Bunun yanında, Android için güvenliği standart hale getirmek amacıyla yüzlerce iş ortağımızla birlikte çalışıyoruz.

Samsung Galaxy cihazlarımızda da ekosistemimizi anlayan geniş bir grubun katkılarından faydalanıyoruz. Düzenli güvenlik güncellemelerimiz aracılığıyla potansiyel güvenlik açıklarını belirlemek ve düzeltmek için Mobil Güvenlik Ödülleri Programımız üzerinden, akademisyenler ve beyaz şapkalı bilgisayar korsanları ile birlikte çalışıyoruz. Değerli işbirlikleri karşılığında şimdiye dek bu kişilere toplam 3,5 milyon doların üzerinde ödül verdik. Bu şekilde, kusurları daha iyi belirleyebiliyor, hatta sorun haline gelmeden önce onları tahmin edebiliyoruz. Daha fazla göz ve daha fazla insan, daha iyi çözümler demek. Ekosistemimizi açık hale getirmek, daha fazla güvenlik açığına yol açmak yerine daha geniş kapsamlı ve çeşitli güvenlik uygulamalarıyla sonuçlandı."

- Mobil deneyimde uçtan uca koruma

Açıklamaya göre, kendi ürünlerini tasarlayan ve üreten lider bir küresel şirket olarak Samsung sadece yazılımları değil işlemciden başlayarak her bir unsuru dikkatle izliyor. Portföyüne ve tedarik zincirine entegre edilen güvenlik odaklı donanım ve yalıtılmış yazılım sayesinde kullanıcılarının ilk günden itibaren güvende olmasını sağlıyor.

Samsung cihazlarında bu sayede cihazın içindeki çiplerden, kullanılan uygulamalara kadar, mobil deneyimini tüm kademelerinde uçtan uca korumanın söz konusu olduğunu aktaran Shin, şunları aktardı:

"Dünyanın yeniden açılma sürecine girdiği bu dönemde dikkat etmemiz gereken yeni riskler var. Bu nedenle, güvenli işlemciyi yeni bir güvenli bellek çipiyle birleştiren ve bu sayede PIN kodları, şifreler, biyometrikler, dijital sertifikalar ve kriptografik anahtarlar gibi en kritik bilgileri cihazın kalan kısmından izole ederek yanlış kişilere geçmesini önleyen Knox Vault tarafında her şeyi bir üst seviyeye taşıdık. Örneğin, cihazda önemli bir güvenlik riski tespit edildiğinde Samsung Knox, Samsung Pay ve Samsung Pass gibi hassas hizmetleri kilitleyerek, verilerinizi yalnızca sizin görebileceğiniz şekilde saklar.

Eğer siz de benim gibiyseniz telefonunuzu neredeyse hiç kapatmıyorsunuzdur. Bazı şirketler, güvenlik doğrulamasını yalnızca telefon açıldığında çalıştırmanın yeterli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle, açılış aşamasından sonra da mobil deneyiminizi koruyor, size gerçek zamanlı koruma sunmak için çalışıyoruz. Cihaz açıldıktan sonra, RKP (Gerçek Zamanlı Çekirdek Koruması) ve DEFEX (Defeat Exploit) teknolojilerimiz, verdiğiniz izinlerde şüpheli veya yetkilendirilmemiş değişiklikleri tespit ederek engellemek üzere sürekli çalışmaya devam ediyor. Tehditleri sürekli olarak izlemenin yanı sıra, gelecekteki tehditleri de öngörmek amacıyla makine öğrenimi kullanan Olay Müdahale ve Yönetim ekibimiz var."

Birçok kullanıcının her yıl telefon değiştirirken, birçoğunun da telefonlarını uzun süreler kullanmayı tercih ettiğine dikkati çeken Shin, şöyle devam etti:

"Bu nedenle, her türlü güvenlik açığını kapatmak için cihazınızın piyasaya sürülmesinden itibaren beş yıl boyunca düzenli güvenlik güncellemeleri yayınlıyoruz. Siber güvenliğin durmaksızın değişen ortamında, telefonlarını mümkün olduğunca uzun süre kullanmak isteyen kullanıcılar da, en yeni cihazları kullananlar kadar güvende olması gerekiyor.

Tüm bunlar bir araya geldiğinde, size dünya liderlerinin ihtiyaç duyabileceği güvenlik seviyesinde bir mobil deneyim sunmuş oluyoruz. Bu aynı zamanda şimdiye kadar oluşturduğumuz en güçlü donanım ve yazılım korumasıyla desteklenen, açık işbirliği ve sektör çapında doğrulamayla oluşturulan bir güvenlik sistemi. Aslında tam da ihtiyacınız olan güvenlik seviyesi. Şeffaf olduğu kadar sizin önceliklerinize göre ayarlanan bir gizlilik de ancak böyle geniş kapsamlı bir güvenlik sistemiyle sunulabilir. Her zaman güvende olmanızı sağlayacağımızı bilerek, kendi mobil deneyiminizi tam istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Önceliğimiz, siz yeni deneyimleri keşfederken koruma altında olmanızı sağlamak. Samsung Galaxy sayesinde, tam istediğiniz gizlilik ve ihtiyaç duyduğunuz güvenlikle hayatınızı yaşamakta özgürsünüz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
11
açık
Günün Anketi Tümü
Midyatgazete.com'un En Çok Hangi Hizmetinden Faydalanıyorsunuz?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü