ABD'de jüri, ABD Başkanı Biden'ın oğlu Hunter'ın silah bulundurma hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle her 3 suçlamadan da suçlu buldu.

Gaemi Tayfunu Çin'i vurdu: 2 ölü, 201 yaralı Gaemi Tayfunu Çin'i vurdu: 2 ölü, 201 yaralı

Jüri üyeleri, ABD Başkanı'nın oğlunu, federal lisanslı silah satıcısına yalan söylemek, başvuru formunda uyuşturucu kullanıcısı olmadığı şeklinde yanlış beyanda bulunmak ve silahı 11 gün boyunca yasa dışı olarak bulundurmaktan suçlu olduğuna hükmetti.

Biden'ın oğluna yönelik silah bulundurma suçundan soruşturma, 2018 yılında onun o dönemde uyuşturucu kullandığı ve aynı zamanda tabanca sahibi olduğunun öğrenilmesiyle başladı. Amerikan yasaları, uyuşturucu kullanan veya bulunduran kişilerin silah satın almasını veya bulundurmasını yasaklamaktadır.

CNN'in haberine göre Hunter, 25 yıla kadar hapis ve 750 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Reuters'e göre cezanın verilme tarihi henüz belirlenmedi ve ceza genellikle 120 gün içinde veriliyor.

Böylece Amerikan tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu bir suçtan suçlu bulundu.

ABD medyası, Hunter'in muhtemelen ilk kez suç işleyen biri olarak maksimum cezadan çok daha azını alacağını belirtiyor. New York Times, suçun şiddet içermemesi ve sanığın daha önce silah ihlalleri nedeniyle yargılanmaması nedeniyle gerçek hapis cezasına çarptırılma ihtimalinin düşük olduğunu da belirtti. Yayın, tarafların Hunter Biden'ın suçunu kabul edeceği bir anlaşma üzerinde anlaşabilecekleri ihtimalini dışlamıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha