AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, CHP Genel Başkanı Özel'in ziyaretinden sonra bugün gerçekleşen ziyaretle birlikte Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak gördüklerini söyledi.

Bakan Şimşek'ten istenirse bilgi alınabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türkiye'nin gelecek nesillere borcu olan darbe anayasasından kurtulmanın Türkiye'nin geleceğini gözeten sorumlulukla ele alınmasını ifade ettiğini söyleyen Çelik, görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, CHP tarafından arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in bilgi verebileceğini ifade etmiştir

Ekonomiyle ilgili konuların da gündeme geldiği aşikardır. Cumhurbaşkanımız OVP ve 12.Kalkınma planıyla yürüdüğümüz bu güçlü yolda elde edilen kazanımların korunacağını ifade ediyorlar. Herhangi bir popülizme tenezüll edilmeyerek Türkiye'nin bu programa bağlılığını ifade etmişlerdir. Popülist söylemlerden kaçınılması gerektiği konusundadır. İhtiyaç duyulan şeyin popülizm değil realist olduğu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin gelecek nesillere borcu olan ve yeni anayasaya kavuşmak sürecini siyasetin gündelik polemikleri içinde değil Türkiye’nin geleceğini gözeten bir sorumluluk ve perspektifle ele alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

AP seçimlerinde aşırı sağın ortaya koyduğu performans Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığı konusunda maalesef Avrupa'nın meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Cumhurbaşkanımız, Türkiye'deki partilerin ortak hareket etme konusundaki hassasiyetlerini ifade etmişlerdir."

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü

Görüşmede, PKK'nin Suriye uzantısının o bölgede oluşturmaya çalıştığı "teröristan" konusu olduğunu ifade eden Çelik, "Bunu ilk fırsatta terör odaklarının yeniden gündeme getireceğini değerlendiriyoruz." dedi.

Çelik, "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Özgür Özel ile birlikte güçlü bir şekilde birlik gösterilmesini ifade etmişlerdir. Barış harekatının 50.yıl dönümünü hep birlikte anmayı hedef ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin Devleti'nin daha çok ülke tarafından tanınması konusunda diyaloğun artırılması gerektiğini vurguladığını aktardı.

Kayyum

Bir diğer ele alınan konunun "terörle iktisatlı belediye başkanlarıyla ilgili kayyum atanmasıyla ilgili" olduğunu söyleyen Çelik, "Bu konuda tutumumuz nettir. Cumhurbaşkanımızın ifadesi şu şekildedir: Hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden belediye başkanlarına destek vermeye devam edeceğiz. İktidar olarak destek vermek konusunda tutumumuz açıktır. Birisi milletten aldığı yetkiyi terör örgütüne destek vermek için kullanıyorsa buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Kayyum atanan yerler olduğu gibi aynı siyasetten kayyum atanmayan yerler de var." şeklinde konuştu.

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bir şekilde toptancı bir anlayışla hareket edilmemektir. Milletten aldığı yetkiyi millette hizmet için kullanıyorsa problem yoktur. Onun ötesinde tutuma geçiyorsa buna müsaade edilmesi söz konusu olmayacaktır." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çip çağrısını başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çip çağrısını başlatıyoruz

Görüşmenin 1.5 saatten fazla sürdüğünü aktaran Çelik, siyasi partiler arasındaki diyalog sürecinin güçlü şekilde devam etmesinin, milleti üzen siyaset biçiminden kaçınılmasının temennileri olduğunu kaydetti.

Devam eden Kavala davası

Özel, görüşmede Osman Kavala vb. davaların görüşülüp görüşülmediğine ilişkin bir soruya, "Hukuki süreçler ve davalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanımız mahkemelere karışılmaması konusundaki tutumunu ifade ettiler. Cumhurbaşkanımız bu konuda bahsettiğimiz gibi değerlendirmelerini paylaşmışlardır." yanıtını verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha